Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

VR 14 jun  |  10.00 - 11.30 uur

Workshop: Plantwaarneming (3x)

  • Stadsklooster Haarlem | Taletta Bierens
  • Ook op 21 en 28 juni
  • 60,00 | voor een serie van 3

Je maakt contact met de natuur en in het bijzonder met 1 plant. Elke ochtend keer je terug naar ‘jouw’ plant en neemt hem of haar nauwkeurig in je op. Ervaar wat er dan in jou gebeurt.

We beginnen onze reis met een nauwkeurige, vragende blik. Kies een plant die jou aanspreekt en duik in zijn/haar wereld. Hoe leeft deze plant? Wat maakt deze plant uniek en hoe ontwikkelt de plant zich over de tijd? Voel je de stemming die de plant uitstraalt? Wat vertelt de kleur van de bloem jou? 

  • Tijdens deze sessies ga je niet alleen observeren, maar ook creatief aan de slag.
  • We tekenen de plant, focussend op de beweging en het gevoel, in plaats van een exacte weergave.
  • Dit helpt je om echt contact te maken met de essentie van jouw gekozen plant. 

In drie sessies tot een diepe kennismaking
Over drie bijeenkomsten verspreid, krijg je de kans om je plant op intieme wijze te leren kennen. Iedereen werkt individueel, maar aan het einde van elke ochtend delen we onze ervaringen en ontdekkingen. Dit is een prachtige kans om van elkaar te leren en je persoonlijke verbinding met de natuur te verdiepen. Verrijk je geest, ontspan je lichaam en laat je inspireren door de schoonheid en wijsheid van planten. Schrijf je in en laat je verrassen door wat de natuur je te vertellen heeft! 

Reserveer vooraf een ticket via de link stadskloosterhaarlem.nl


Meer agenda van Stadsklooster Haarlem
BosExperience | een reis naar jouw innerlijke natuur
DI 25 jun |
19.45 uur
Workshop
Mindfulness en Compassie
BosExperience | een reis naar jouw innerlijke natuur
Ga met zonsondergang op ontdekkingsreis door de diverse natuurgebieden rondom Haarlem en ontdek ook weer je eigen natuur. Thema: Oog van de Stilte
Stadsklooster Haarlem Claire Bos | BosJunkie
Stiltemeditatie in de Kapel in Bloemendaal met aansluitend Labyrintloop
WO 26 jun |
09.00 uur
Retraite
Meditatie
Stiltemeditatie in de Kapel in Bloemendaal met aansluitend Labyrintloop
Maak je meditatie nog krachtiger door deze combinatie van een half uur stilzijn en aansluitend een labyrint te lopen. Stadsklooster Haarlem geeft je de gelegenheid om het Klassieke Labyrint te lopen.
Stadsklooster Haarlem Intlabyrint
Lange Tafels op Zondag
ZO 07 jul |
10.30 uur
Evenement
Levensbeschouwing en Religie
Lange Tafels op Zondag
Lange Tafels op Zondag is een bijeenkomst op niet-religieuze basis. We horen een filosofische voordracht, er is muziek, we luisteren naar een interview en we sluiten af met een bring-your-own lunch.
Stadsklooster Haarlem
Theeceremonie in het Shaolin Centrum
WO 10 jul |
09.30 uur
Workshop
Meditatie
Theeceremonie in het Shaolin Centrum
Een keer per maand ben je welkom om een kop thee te komen drinken tijdens de theeceremonie in het Shaolin Centrum in Haarlem.
Stadsklooster Haarlem Ronald Saarloos
Thuis onder de Sterren | Teken- en bewegingsworkshop
DO 11 jul |
19.30 uur
Evenement
Natuurbeleving en Natuurcoaching
Thuis onder de Sterren | Teken- en bewegingsworkshop
In deze teken- en bewegingsworkshop ontdek je de betovering van de sterrenhemel. Je gaat samen met anderen sterrenbeelden tekenen en de bewegingen van de hemellichamen ervaren.
Stadsklooster Haarlem Frithjof de Zwart
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding