ZO 15 sep  |  12.00 - 17.00 uur

Open Monumentendag

  • De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur |
  • U hoeft zich niet aan te melden
  • Vrije inloop

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendagen: 'routes, netwerken en verbindingen'. Ook dit jaar opent de Kapel haar deuren voor uw bezoek. 

De Kapel is een villa-achtig gebouw. Architectonisch valt deze bouw onder de noemer eclecticisme. Dat betekent dat uit verschillende stijlen de beste elementen gekozen werden. De architecten Mulder en Asdonk tekenen voor het ontwerp. De Haarlemse glazenier Willem Bogtman ontwierp en maakte de kleurrijke glas-in-loodramen van de vier evangelisten. Mattheus wordt traditioneel afgebeeld met een gevleugelde mensgestalte, Marcus met een leeuw en Johannes met een adelaar. Lucas wordt hier niet alleen met de os afgebeeld maar ook met een palet, hij was namelijk ook de beschermheilige van de schilders. De sluitsteen met de duif boven de ingang van de kerk, prominent te zien op de foto hiernaast, staat symbool voor nederigheid, eenvoud en zachtmoedigheid.

Tijdens de openstelling treden voor u op van 14-15 uur het ensemble Gaaf, bestaande uit musici en hun intrumenten vleugel, twee dwarsfluiten en cello, en van 15-16 uur een gospelkoor onder leiding van Melissa Roos.

 

 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding