De Wickevoorter Stadboeren; Kleinschalig, met zorg voor mens, dier en de aarde

Op onze stadsboerderij, de Wickevoorter Stadsboeren, is uitsluitend duurzame landbouw. Kleinschalig, biologisch en met respect voor de omgeving. De groenten kunnen door de klanten zelf geoogst worden in onze zelfoogsttuin, maar er liggen ook altijd groenten klaar in de winkel voor de verkoop. Kippen, geiten en varkens hebben een plek en leveren eieren, kaas en vlees.

Wij telen, kom jij oogsten?
Wij willen graag dat de consumenten naar het bedrijf komen voor de producten. Je mag de groenten zelf oogsten! Verser kan niet! Op de tuin groeien zo'n 50 verschillende soorten groente. Er staat dus elke week wat anders op het menu. De oogst begint in mei en na een aanloopperiode, waarin er steeds 2 of 3 groenten te oogsten zijn, kan je tussen juni en november elke week minimaal 5 verschillende soorten groente oogsten.

Oogstaandeel
Om te kunnen oogsten op de tuin koop je een oogstaandeel. Het oogstaandeel geeft je naast het wekelijks oogsten ook toegang tot het oogstfeest en de jaarvergadering. De tuin wordt voor een deel van jou! Doordat je er wekelijks bent, zie je de groenten groeien en kun je je al vooraf verheugen op groenten die later in het seizoen op het menu zullen staan. Je maakt heel bewust mee, wat de invloed van zon en regen is en waarom het leven in de bodem zo belangrijk is. 

  • Naast oogstdeelnemers zijn we ook blij met mensen die willen helpen bij alle soorten werkzaamheden die zich voordoen op de boerderij. Het verzorgen van de dieren ('s morgens vroeg of in de namiddag), schoffelen, wieden, kleine reparaties, grote verbouwingen, bestellingen klaar maken, huishoudelijke klussen... het zijn allemaal dingen die moeten gebeuren. 

Als mensen ons bezig zien, horen we regelmatig: "Jullie hoeven in ieder geval niet naar de sportschool!". Dat klopt en dat komt nu extra goed uit, want naar de sportschool kan niet. Ben jij iemand die de beweging en training mist, kom dan gerust eens langs (op afspraak) om te beoordelen of agri-fitness iets voor jou is.

Over Martin en Ada Verzijden

Wij zijn Martin en Ada, broer en zus, boer en boerin. Samen zijn we in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten, fruit als dieren hun plek vinden.

  • Stadsboer Martin Verzijden heeft eerst milieuwetenschappen (BSc) in Utrecht en Organic Agriculture (MSc) in Wageningen gestudeerd. Daarnaast werkte hij in een ziekenhuis en op een biologische zorgboerderij. Toen hij eenmaal wist dat hij boer wilde worden, heeft hij de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof gevolgd, in de richting Stadslandbouw en Veeteelt. Tijdens zijn opleiding heeft Martin op meerdere bedrijven stage gelopen, waaronder een zelfoogsttuin, een zorgboerderij en een melkgeitenhouderij.
  • Stadsboerin Ada De Graaff-Verzijden heeft een achtergrond in de zorg. Na haar opleiding Verpleegkunde (BSc) heeft ze jaren gewerkt in een revalidatieziekenhuis, als verpleegkundige en later als psychologisch assistent (na haar opleiding PPA I & II; MBO-plus niveau). Ada heeft in 2019 de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof, in de richting Zorg en Groenteteelt afgerond.

We hebben alle zekerheden achtergelaten en volgen ons hart. We telen groenten en houden dieren volgens de biologische normen en zorgen daarmee voor een gezond stukje aarde. Maar hoe tof wij het ook vinden, onze boerderij is pas echt wat waard als we hem kunnen delen met anderen! Voel je dus welkom om ons te komen bezoeken tijdens onze openingstijden.

de Wickevoorter Stadboeren
Martin en Ada Verzijden

Foto 2 Martin en Ada Verzijden Foto 3 Martin en Ada Verzijden Foto 4 Martin en Ada Verzijden Foto 5 Martin en Ada Verzijden Klik om te vergroten


Professionals in de categorie Natuurbeleving

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie & EMDR Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem