Systemische Coaching bij scheiding en herstel ouderschapsrelatie

 Over & Uit | Martine Stavenga
 Haarlem

OVER & UIT is gericht op professionele begeleiding bij het behoud of loslaten van de partnerrelatie en/of herstel van de ouderschapsrelatie. Bij systemische coaching begeleid ik om weer in je eigen kracht te komen na een scheiding.

Systemisch coachen is gebaseerd op de theorie van Bert Hellinger en is een diepwerkende vorm van coaching waarbij wordt gewerkt met (familie)opstellingen. Dit is gericht op de bewustwording van onbewuste patronen en dieper liggende kwetsuren die geraakt zijn door het verlies van de scheiding. Het doel is inzicht krijgen in hoe je je verbindt met andere mensen in bijvoorbeeld je eigen gezin, je werkomgeving, je familie en vriendenkring.

We kijken naar belangrijke patronen die in jouw interactie vanuit het verleden zijn ‘ingesleten’. Vervolgens kijken we samen hoe je weer meer in je eigen kracht kan komen door het doorbreken van ongewenste patronen en het helen van oude pijn.

Wil je je aanmelden voor individuele coaching of voor deelname aan een workshop familieopstellingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

Over Martine Stavenga

Sinds 2011 ben ik gestart met mijn praktijk als familie mediator bij de begeleiding van (echt)scheidingen. Daarnaast volgde ik de opleiding tot SCHIP-behandelaar voor het begeleiden van stellen bij de rouwverwerking na de echtscheiding, de opleiding als systemisch coach bij het Bert Hellinger Instituut, als EFT-mediator bij de Stichting EFT Nederland en Intuitie practitioner bij Centrum voor Effectieve Intuitie. 

In de afgelopen jaren ben ik me verder gaan verdiepen in de dynamiek en de psychologie van relaties, vooral om antwoord te vinden op de vraag ‘hoe komt het toch dat we verliefd worden en alles voor elkaar over hebben en dat na verloop van de jaren de relatie kan omslaan naar conflict, verwijten of verwijdering?’

  • In die zoektocht hebben de diverse opleidingen daarbij enorm geholpen. Begrijpen dat je manier van omgaan met complexe emotionele situaties is gevormd in je jeugd, begrijpen welke overtuigingen (positieve of negatieve) daarbij zijn ontstaan en wat de impact daarvan is op je gedrag in relatie met je dierbaren.  

Naarmate ik mezelf hierin meer ontwikkelde, zag ik ook meer en meer de verschillende patronen bij mijn cliënten die verwikkeld waren in het proces van scheiden. Daarbij zag ik het belang voor zowel jezelf als je omgeving om moeilijke kwesties bespreekbaar te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emoties, gedachtes en handelen en pijn van het verlies niet mee te nemen naar de volgende stap in je leven en vooral om je omgeving of kinderen er niet mee te belasten. Daar help ik bij.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding