Centrum De Kapel: Lezingen, Concerten, Koren en andere culturele en religieuze activiteiten

 Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel | Centrum De Kapel
 Bloemendaal

Binnen De Kapel worden naast de zondagochtend-lezingen, ook culturele activiteiten georganiseerd, zoals concerten en een ouderenkoor.  Deze vinden plaats onder verantwoordelijkheid van Podium de Kapel.

Het doel van Podium de Kapel is het ondersteunen en stimuleren van activiteiten van culturele aard.

  • Het wil een podium bieden voor jonge talentvolle mensen op weg naar het concert- en theaterpodium om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen.
  • Hoog in het vaandel staat hierbij de kwaliteit van de uitvoering. 

Daarnaast heeft het Duin en Kruidkoor zijn plek gevonden bij Podium de Kapel. In samenwerking met muziekschool Jaap Prinsen en Welzijn Bloemendaal is zingen op vrijdagochtend in het Duin en Kruidkoor een gewilde activiteit geworden. Ook poëzie en literatuur kunnen in de programmering worden opgenomen.

Over Centrum De Kapel

Centrum De Kapel biedt een platform voor zingeving en cultuur. Geïnspireerd raken door verschillende onderwerpen uit diverse vrijheidsbronnen. Geïnspireerd raken door de universele taal van de muziek. 

Centrum De Kapel maakt deel uit van de landelijke vereniging Vrijzinnigen Nederland. Doelstelling is het op zoek zijn naar vormen van eigentijdse zingeving en levensbeschouwing. Hierbij wordt de verbinding gelegd met wetenschap, kunst en cultuur. De vereniging is geworteld in het vrijzinnig christendom en voelt zich verwant met het religieus humanisme.

  • De stijlvolle en historische Kapel biedt u een inspirerende omgeving om gezamenlijk op zoek te gaan naar de betekenis en waarde van spirituele en religieuze inspiratiebronnen in ons leven, waarbij we nadrukkelijk openstaan voor andere religieuze bronnen.
  • Uitgangspunt hierbij is dat je mag rekenen op respect voor je mening.
  • De agenda van de zondagochtendbijeenkomsten vindt u op onze website. U kunt zich hier ook opgeven voor de Nieuwsbrief.

U bent van harte welkom!

De agenda van Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel
Herkennen we de wederopstanding in onszelf? Lezing door Els Gielens
ZO 31 mrt |
10.30 uur
Lezing
Levensbeschouwing en Religie
Herkennen we de wederopstanding in onszelf? Lezing door Els Gielens
Op een ervaringsgerichte wijze gaan we deze Paaszondag in op de persoonlijke betekenis van wederopstanding. Wat vindt u van het woord wederopstanding? Intrigerend en tegelijk bijna onmogelijk?
De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur Els Gielens
Vrije wil: wegverklaren of doorgronden? Lezing door Lieke Asma
ZO 07 apr |
10.30 uur
Lezing
Levensbeschouwing en Religie
Vrije wil: wegverklaren of doorgronden? Lezing door Lieke Asma
Vrije wil wordt soms gezien als een achterhaalde illusie. Elke ontdekking over het brein en ons gedrag lijkt de vrije wil verder op te snoepen: de mens als brein op pootjes en speelbal van de natuur.
De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur Lieke Asma
Een weg naar god-loos bidden. Lezing door Meindert Boersma
ZO 14 apr |
10.30 uur
Lezing
Levensbeschouwing en Religie
Een weg naar god-loos bidden. Lezing door Meindert Boersma
Boersma's boek 'Een brug van fluweel' gaat over bidden zonder God. Kan dat wel en wat bedoelen we daarmee? Boersma laat ons kennismaken met verschillende aspecten rond god-loos bidden.
De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur Meindert Boersma
De kracht van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart. Lezing door Christa Anbeek
ZO 21 apr |
10.30 uur
Lezing
Levensbeschouwing en Religie
De kracht van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart. Lezing door Christa Anbeek
Anbeek: "Gemeenschappen met een hart komen vooral voor waar je ze niet verwacht." Als er een ontregelende situatie plaatsvindt, bijvoorbeeld een ongeluk, ontstaat er een spontane band tussen mensen.
De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur Christa Anbeek
Medisch- ethische vragen rond het levenseinde. Lezing door Dorothea Touwen
ZO 28 apr |
10.30 uur
Lezing
Levensbeschouwing en Religie
Medisch- ethische vragen rond het levenseinde. Lezing door Dorothea Touwen
Als men ouder wordt, neemt de kans op medische problemen toe, terwijl de keuzes die oudere mensen maken wel anders zijn dan die van jonge mensen. Wat zegt de dokter? Waarover kunt u zelf beslissen?
De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur Dorothea Touwen
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding