Massagetherapie, lichaamswerk, energetisch werk, coaching

 Minke Flach Holistic Health | Minke Flach
 Haarlem

Massage brengt de aandacht van denken naar voelen en stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het bewustwordingsproces dat hierbij op gang komt, kan klachten verminderen en zo de balans tussen lichaam en geest helpen herstellen.

In mijn beleving vormt aanraking (fysiek en energetisch) de poort naar je gevoelsleven en ‘innerlijk weten’. Door de waan van de dag en vele afleidende gedachtes kun je de verbinding met je gevoel kwijtraken en raakt de balans tussen lichaam en geest verstoord. Hierdoor herken je niet altijd de signalen die je lichaam geeft.

Met massagetherapie help ik je weer verbinding te maken met je gevoel, zodat je contact kunt maken met datgene waar je je niet bewust van bent. Het langzame tempo van mijn massagehandelingen zorgt ervoor dat jij goed kunt voelen wat in jou aanwezig is en aandacht nodig heeft.

Naast massage werk ik met andere lichaamsgerichte methodes zoals Reiki, meditatie en energetische oefeningen.

Over Minke Flach

Ik dacht dat ik me makkelijk over verlieservaringen heen kon zetten. Met het grootste gemak stapte ik over ingrijpende levensgebeurtenissen heen, zoals veel te vroege verlies van mijn geliefde vader, mijn eerste keer borstkanker en mijn scheiding. Verlies hoort bij het leven. Niet te lang bij stilstaan. Zo ben ik opgevoed. 
Toch raakte ik na verloop van tijd verstrikt in mijn gedachtes, emoties en gevoelens. 

  • Dankzij massagetherapie, waarbij ik heb leren voelen en luisteren naar mijn lichaam,  weet ik Inmiddels beter. Ik gun mezelf om te vertragen, om wel stil te staan, te voelen en te erkennen. 

Ik werk inmiddels zelf als massagetherapeut en lichaamsgericht coach/counselor, met focus op rouw, verlieservaringen en klachten die zich aandienen als innerlijke onrust, zoals verdriet, angst en onzekerheid.

Massagetherapie wordt door de meeste verzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding