Meditatieworkshops, persoonlijke Coaching

Individuele begeleiding op het raakvlak van Meditatie, coaching en therapie. Groepsbegeleiding in de vorm van workshops Moeiteloos Mediteren, gebaseerd op 25 jaar ervaring met verschillende meditatievormen en vele stilteretraites. Sinds 2002 heb ik in Amsterdam vele honderden mensen intensief mogen begeleiden met hun meest uiteenlopende processen. In 2016 heb ik mijn praktijk verhuisd naar Haarlem.

Mijn manier van werken bevindt zich op het raakvlak van Meditatie, Coaching en Therapie. Het is een ervaringsgerichte manier van werken, waarbij jij zelf ontdekt wat er in je omgaat, hoe je energie stroomt of vastzit, wie je wel bent en wat je niet bent. Dit kan individueel of in groepsverband. 6 en 13 oktober vindt de eerstvolgende workshop Moeiteloos Mediteren plaats in Haarlem, zie agenda voor meer informatie.

Bij individuele begeleiding doen we oefeningen, praten we vanuit ons gevoel, of delen we stilte. Uiteindelijk gaat het erom dat je rust, kracht en helderheid ervaart. Dat je gevoel en verstand één geheel worden, en je innerlijke wijsheid zich ontvouwt.

  • De basis van mijn manier van leven, en dus ook datgene van waaruit ik werk, is het diepst mogelijke besef dat we in essentie al heel zijn. Je hoeft niet je best te doen om te veranderen, om 'aan jezelf te werken'.
  • Als je dit diep van binnen realiseert, komt de ego-verkramping vanzelf los, ontspan je op wezenlijk niveau, en beweegt je energie op een natuurlijke manier naar een nieuw, en gezonder evenwicht. 
  • Zo ervaar je diepgang, zingeving, rust, helderheid en kracht.

Ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen in mijn praktijk, of tijdens een workshop Moeiteloos Mediteren.

Over Olivier Termijtelen

Geboren in 1972, in verschillende landen gewoond en in 1989 eindexamen VWO gedaan. Daarna de universitaire studie Economie afgerond, gevolgd door verschillende banen in het bedrijfsleven. Dat was allemaal prima, maar er miste duidelijk iets, het voelde leeg.

Door toeval kwam ik in 2000 in aanraking met een energetische opleiding, en meteen wist ik dat mijn leven radicaal zou veranderen. Twee jaar later begon ik een praktijk in Energietherapie. Inmiddels, zeventien jaar en duizenden consulten verder, ben ik getrouwd en vader van twee prachtige dochters van 10 en 13 jaar.

Oké, nu een ander antwoord op dezelfde vraag: wie ben ik eigenlijk, zonder het verhaal over mijzelf? Ben ik wat ik denk? Mijn gevoelens? Mijn lichaam? Een man van 50?

De laatste 25 jaar ben ik veel bezig geweest met deze manier van het ‘ik’ onderzoeken, door meditatie, stilte-retraites en verschillende manieren van zelf-onderzoek. Daarbij heb ik het geluk gehad om telkens op de juiste momenten de juiste ‘leraren’ te ontmoeten.

Zo kwam ik er steeds meer achter dat ik mijn gedachten, gevoelens, sensaties, overtuigingen en gewaarwordingen uiteindelijk niet ben. En in de plaats daarvan kwam er een ander, steeds dieper ik-besef. Zo schoof mijn gevoel van identificatie langzaam van het object van mijn bewustzijn, naar mijn bewustzijn zelf. Ik ben niet mijn gedachten, maar degene die deze gedachten heeft. Iets ontastbaars, magisch, waar geen vat op te krijgen is.

Door alle meditaties ontstond steeds meer een idee, een gevoel, een besef van dit diepere ‘ik’. En een aantal jaren geleden eindigde de ‘wie ben ik’-zoektocht, toen tijdens een retraite de bevrijdende realisatie kwam dat er niet eens zoiets als een apart ‘ik’ bestaat.

Vanuit deze Eenheidsrealisatie ontstaat vanzelf een oprecht samenzijn met de ander, Hier en Nu. Dit samen-zijn is de basis van waaruit ik de mensen in mijn praktijk begeleid.

Olivier Termijtelen Meditatie en Energietherapie
Olivier Termijtelen

Foto 1 Olivier Termijtelen Klik om te vergroten

Olivier Termijtelen Meditatie en Energietherapie
Zijlweg 142M
2015 BH Haarlem


Professionals in de categorie Meditatie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!