Systeemtherapie & Relatietherapie - Leren verbinden en liefhebben in vrijheid

Als systeemtherapeut begeleid ik stellen, gezinnen (ook met volwassenen kinderen), ouders en families wanneer zij vastlopen in hun relaties. Ook begeleid ik mensen individueel of desgewenst samen met anderen dierbaren

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op de relaties tussen mensen en de context waar mensen deel van uitmaken. Betekenisvolle relaties die we hebben in ons leven, die ons mede vormen tot wie we zijn. We hebben allemaal behoefte aan fijne en veilige relaties. We willen ons graag gezien, gehoord en bevestigd voelen. De relaties met de mensen om ons heen bepalen in belangrijke mate hoe we ons vormen en ontwikkelen en zijn van invloed op hoe we voelen, denken en handelen.

Er is aandacht voor jullie individuele en gezamenlijke geschiedenis, maar er wordt vooral ook in het ‘hier en nu’ gekeken waar het hapert en hoe daar weer een positieve beweging in kan komen. Er is aandacht voor jullie kwaliteiten, want daar kun je op bouwen. Er is steun voor jullie allemaal,  ruimte voor ieders perspectief en beleving, zonder oordeel. Met als doel dat ieder zich werkelijk gezien, gehoord en ontvangen voelt. Daardoor kan de liefde weer vrij gaan stromen en kun je weer in vertrouwen zelf en met (of zonder) elkaar verder..

Voel je welkom!

Over Renée van Hoof

Ik ben opgeleid als psycholoog, systeemtherapeut en antroposofisch psychotherapeut. Momenteel volg ik een opleiding tot haptotherapeut. Ik blijf me graag ontwikkelen, persoonljk en professioneel. Ik heb daarnaast een goed gevulde rugzak aan werkervaring en levenservaring.

Als jong kind al was ik me bewust van de diversiteit en eigenheid van de mensen om mij heen. Ik observeerde graag mensen, hoe ze met elkaar omgingen en zich tot elkaar verhielden. Ik zag de relaties tussen mensen als een soort kunstig spinnenweb, dat ik als het ware van bovenaf waarnam, maar waarin ik ook mijn eigen plek zag. Het voelde rijk om me onderdeel te voelen van het grote geheel. En zo kijk ik daar nog steeds naar. 

Ik beschouw ieder mens als een uniek individu met een geheel eigen samenspel van lichaam, ziel en geest in wisselwerking met de context waar hij deel van uitmaakt.

De menselijke ontmoeting is de rode draad in mijn leven en werk
De spiegel die anderen ons tonen in de ontmoeting kan ons veel leren over onszelf, hoe we in de wereld staan en ons verhouden tot anderen. We zijn onlosmakelijk verbonden met onze medemensen en de wereld waarin we leven. We zijn niet geboren om het leven alleen te leiden. We neigen van nature naar verbinden en we hebben elkaar nodig om Te overleven, groeien en bloeien. 

Als therapeut zie ik mezelf niet als deskundige of expert, maar meer als reisgids en reisgenoot
Samen gaan we op reis. Ik fungeer als kompas, tolk of kaart van het gebied. Het doel en de bestemming van de reis bepaal jij of bepalen jullie samen met mij. Ik zorg ervoor dat de reis veilig verloopt, dat jullie de weg niet kwijt raken en jezelf en elkaar niet uit het oog verliezen onderweg. Zo nu en dan zal ik jullie een spiegel voorhouden.

Jezelf en elkaar écht aandachtig en bewust 'aankijken' met open blik kan verrassend uitpakken.

Praktijk Renee van Hoof
Renée van Hoof

Foto 1 Renée van Hoof Foto 2 Renée van Hoof Foto 3 Renée van Hoof Klik om te vergroten

Praktijk Renee van Hoof
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem


Professionals in de categorie Relatietherapie

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!