Centrum voor Droomonderzoek

 Praktijk M.C. Moors | Marja Moors
 Heemstede

Ik ben ooit afgestudeerd als psycholoog op de bruikbaarheid van dromen in het dagelijks leven. Al 30 jaar werk ik met en verwonder me over de rijkdom van het droombewustzijn. Je kan bij mij terecht voor droomcoaching of droomgroepen

Als het nachtbewustzijn gecombineerd wordt met het dagelijks bewustzijn is er sprake van een bijzondere bewustzijnsverruiming. Dat wat overdag niet gezien is komt 's nachts aan het licht. Niet alleen helpen dromen moeilijke passages te verwerken, ze bereiden ook toekomstige levenssituaties voor en laten zien waar er mogelijkheden of gevaren liggen. Het droombewustzijn is een bron van grote wijsheid, voor iedereen beschikbaar, iedere ochtend weer. Droomsessies kunnen gecombineerd worden met non-duale coaching. 

Over Marja Moors

Na mijn studie klinische psychologie ben ik opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog (BIG registratie), relatietherapeut (lid NVRG) en (team)coach.

Het werk van C.G. Jung en Ken Wilber (transpersoonlijke psychologie) hebben mij mede gevormd. Ervaring met het werken in organisaties deed ik o.a. op als programmamaker en trainer in leidersschapstrajecten bij de Baak (Management Centrum VNO-NCW)

In mijn werk combineer ik reguliere werkwijzen als cognitieve gedragstherapie met meer alternatieve methoden. De manier waarop ons onderbewuste tot ons spreekt, met name via dromen, heeft mijn grote belangstelling. Het werken met deze informatie is mij o.a. geleerd door Bas Klinkhamer en Hans Korteweg (van het ITIP), Robert Bosnak (Jungiaanse droomwerker), Jan-Jacob Stam (Hellingerinstituut voor familie- en organisatie-opstellingen), Karin Hamaker (Jungiaanse psychologie en Tarot) en Lucas Derks (van het IEP, neuro-linguïstisch programmeren - NLP).

Naast de regulier bijscholingen op het gebied van relaties en sexualiteit heb ik mij verdiept in tantra bij o.a. Carla Verberk. Haar benadering van tantra als een beoefening in gevoeligheid voor alles wat het leven biedt is een grote inspiratiebron voor mij. Op haar website van het centrum van tantrawww.centrumvoortantra.nlis veel informatie over tantra als ontwikkelpad te vinden.

Bij Naropa (www.naropa.eu) heb ik kennis gemaakt met meditaties als Vipassana en de eenvoudige leidraad om ‘te zijn met wat er is‘ ter harte genomen. Bij Alexander Zöllner heb ik de opleiding non-duale coaching en therapie afgerond, zie www.artoflife.nu.

Al met al zie ik mezelf als een praktisch werkende psycholoog en coach die put uit een breed opleidings- en ervaringspalet en die waar mogelijk en in afstemming met de cliënt, de diepte van het leven alle ruimte laat.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding