Swim in Balance Haarlem: Leer een efficiënte en gezonde manier van zwemmen

 Swim in Balance Haarlem | Esther Visser
 Haarlem

Bij Swim in Balance leer je een efficiënte en gezonde manier van zwemmen, gebaseerd op de Alexander Techniek. Ook geschikt voor mensen met rug of nekklachten. Resultaat is dat je verkwikt het water uit komt, alsof je een massage hebt gehad, in plaats van dat je helemaal moe bent. Speciaal geschikt voor triatlon zwemmers. Leer een effectieve, goed vol te houden borstcrawl zwemmen!

Swim in Balance organiseert groepscursussen en individuele zwemles voor volwassenen in Haarlem. Je kunt kiezen uit les in het zwembad (Nieuw Unicum) of in natuurwater (Spaarnwoude). De lessen zijn gebaseerd op de 100 jaar oude Alexander Techniek, die veel wordt gebruikt door professionele sporters, dansers, musici en acteurs. Swim in Balance maakt deel uit van Alexander Techniek Praktijk Move in Balance. 

Je leert een efficiënte en gezonde manier van zwemmen, die met name geschikt is voor lange afstandzwemmen (bijv. de borstcrawlcursus kun je doen als triatlon training) omdat deze energie-zuinig is. Ook heel geschikt voor mensen met rug of nekklachten. Resultaat is dat je verkwikt het water uit komt, alsof je een massage hebt gehad, in plaats van moe. De schoolslag (zoals wij hem zwemmen) is erg geschikt vor mensen die meer souplesse in hun onderrrug willen krijgen. De vlinderslag is bij ons licht om te zwemmen en niet moeilijk om te leren, we beloven dat je hem kunt na 6 weken!

Aanbod: 6-weekse groepscursussen crawl, vlinderslag of schoolslag | privéles of duolessen | water confidence cursus | hulp bij watervrees | video analyse en coaching

Over Esther Visser

Esther Visser is Alexander Techniek lerares, professioneel violiste, PhD onderzoeker en ze leidt Swim in Balance.

Esther is sterk geïnteresseerd in hoe je een bepaalde activiteit (vioolspelen, bewegen, zwemmen) met zoveel kwaliteit kunt uitvoeren, dat er als vanzelf een mooi resultaat uit voortkomt. De Alexander Techniek kan daar enorm goed mee helpen.

  • Als je deze techniek toepast op het zwemmen, dan voelt het zwemmen lichter aan, beweeg je efficiënter en kost het minder energie. In haar zwemschool Swim in Balance, waar uitsluitend aan volwsssenen wordt lesgegeven, zijn alle 4 de olympische slagen (borstcrawl, rugcrawl, schoolslag, vlinderslag) opnieuw ontworpen vanuit de principes van de Alexander Techniek. 

Zwemmen is niet per definitie gezond, het licht er erg aan hoe je het doet.
Bij Swim in Balance is de focus niet op zo hard mogelijk zwemmen, maar op zo gezond en licht mogelijk zwemmen. Deze manier van zwemmen is extra goed voor je nek en schouders. Ook blijkt deze techniek erg geschikt om lange afstanden te zwemmen zonder evergie te verliezen, dus voor een triatlon ideaal. Onbedoeld kwam er op die manier toch weer een sportief element in en inmiddels zijn er veel triatlon zwemmers die les volgen.

  • Gecertificeerd Alexander techniek leraar (NeVLAT, nevlat)
  • Gecertificeerd STA zweminstructrice (STA-Award, sta.co.uk)
  • Pool Emergency Certificate (sta.co.uk)
  • First Aid Certificate (EHBO), RYA (rya.uk)
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding