Zachte en effectieve behandeling om vastgezette spierspanning los te laten

 body stress release haarlem BSRHaarlem.nl | Anouk van Dobben
 Haarlem

Body Stress Release spoort op waar in het lichaam een te veel aan spierspanning aanwezig is. Indien het niveau van overbelasting is bereikt, wordt stress in ons lichaam vastgezet als Body Stress.

Het lichaam gaat zich door middel van automatische reflexen beschermen door de spieren en ander weefsel aan te spannen. O.a. de zenuwbanen rond de wervelkolom worden hierdoor onder druk gezet en dat heeft een dempend effect op het zenuwstelsel.

De oorzaak van Body Stress kan fysiek zijn, bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een auto ongeluk of valpartij. Ook kan het lichaam zich gaan wapenen tegen emotionele overbelasting. Dit kan het gevolg zijn van te hoge werkdruk, relatieproblemen of andere emotionele- of psychische spanningen. In sommige gevallen kan zelfs contact met irriterende stoffen of voedsel eenzelfde beschermingsreactie opwekken, denk hierbij aan allergieën of contact met chemische stoffen.

  • De behandeling bestaat uit het lokaliseren van deze spierspanning en het toepassen van een Release op de plekken waar wij spanning constateren. Een Release is een impuls/lichte druk op een van te voren uitgeteste plaats in een specifieke richting, om het lichaam te stimuleren de spanning los te laten.

BSR is in Nederland met 12 jaar een vrij jonge gezondheidstechniek die verrassende resultaten laat zien, met als gevolg dat BSR inmiddels een snel groeiende gezondheidstechniek aan het worden is die door een groot aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk-) vergoed wordt. De techniek is zo vriendelijk, dat zij geschikt is voor iedereen: jong of oud, vrouw of man, ziek of gezond.

BSR praktijk Haarlem bestaat meer dan 10 jaar en is een van de eerste BSR praktijken in Nederland.

Over Anouk van Dobben

Met mijn harp vertrok ik als 20 jarige naar Australië, waar ik in Sydney onder andere wekelijks in The Queen Victoria Building's Art Gallery speelde. In Australië ontdekte ik het golfsurfen en kwam in 1998 terug als een 'surfende harpiste'.

Een tweede passie was geboren en om te kunnen blijven surfen, vond ik een baan bij de KLM en vloog door mijn werkgever de hele wereld over om daar waar de mooiste golven waren, inmiddels te kunnen trainen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Van 1999 tot en met 2010 deed ik mee met de NK-surf-tour, en ik heb verschillende titels mogen behalen, waaronder tweevoudig Nederlands Kampioen en meervoudig kampioen van regionale wedstrijden.

  • In 2000 ben ik in aanraking gekomen met BSR bij Koos van Ravensteijn toen ik na een kop-staart botsing een whiplash bleek te hebben en vervolgens geen harp meer kon spelen.
  • Zes behandelingen later was ik zo snel en verbazend goed hersteld, dat ik zelf BSR wilde gaan leren.
  • Ik werd toegelaten tot de opleiding in Zuid Afrika, vertrok (wel weer samen met mijn harp) naar de Garden Route, rondde de opleiding met goed gevolg af en opende in 2002 mijn praktijk voor Body Stress Release.

Mijn partner Bastiaan en ik zijn trotse ouders van twee zoons. Naast ons gezin en ons werk, reizen wij gezamenlijk nog steeds zo veel mogelijk naar mooie hoge golven en de prachtige natuur aan de kusten...

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding