Craniosacraal therapie - Activeert het zelfgenezende vermogen van je lichaam

 praktijk M. Wouda | Monique Wouda
 Haarlem

Craniosacraal therapie geeft toegang tot diepe ontspanning aan je systeem. Het herstelt het natuurlijke evenwicht en activeert het zelfgenezende vermogen van je lichaam. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. 

De craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat ervan uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect verbonden door het bindweefsel. Dit betekent bijvoorbeeld dat bij nek- schouderklachten de oorzaak kan liggen in teveel spanning van de maag en/of de lever.

Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming en zorgt voor beweeglijkheid. Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan dit zelfhelende vermogen verzwakken. Craniosacraal therapie zet het zelfgenezende proces in het lichaam weer in beweging en beperkingen in de weefsels kunnen herstellen.

Indicaties
Bij hoofdpijn, migraine, rug- en nekklachten, maag- en darmklachten, slapeloosheid, niet tot rust kunnen komen, piekeren, klachten na een ongeval, RSI, whiplash, stress, angsten, hyperventilatie, concentratiestoornissen, klachten na de bevalling. Bij klachten en issues ten gevolge van verlies, scheiding, conflicten, veranderingen en overgangsfasen.

De laatste jaren zie ik in de praktijk meer mensen met burnout gerelateerde klachten en mensen die zoekende zijn hoe om te gaan met hun hoog-gevoeligheid. (HSP). Ook begeleid ik veel vrouwen van 25 - 55 jaar die te maken hebben met stress, burn-out, balans werk-privé, etc. Zie mijn website voor video's. 

Vergoeding
Ik ben geregistreerd als craniosacraal therapeute. De therapie wordt vergoed in het alternatieve pakket.

Over Monique Wouda

In 1988 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Na een aantal jaren als fysiotherapeute te hebben gewerkt, kwam ik in aanraking met craniosacraal therapie en met aurareading.

Dit opende een heel nieuw gebied voor mij. Het was wat ik eigenlijk al heel lang zocht, maar van het bestaan niet af wist. Er kwam in mij een belangrijk stuk persoonlijke ontwikkeling en verdieping op gang. Begin jaren 90 heb ik de aurareading opleiding gevolgd bij Carolina Bont. Ook ben ik toen de craniosacraal therapie opleiding gaan volgen bij het Upledger instituut in Doorn. 

  • In 1994 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in een gezondheidscentrum in Amsterdam. Vanaf 2002 ben ik gevestigd in Haarlem. Sinds 2005 ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging RCN (Register Craniosacraal therapie Nederland).
  • Sinds 1998 volg ik chi kung lessen bij Peter den Dekker. 
  • Sinds 2002 geef ik basis lessen chi kung. Van 2007 tot 2009 heb ik chi kung training gegeven aan de politie Kennemerland.
  • In 2008 en 2009 heb ik weektrainingen Intuïtieve ontwikkeling gegeven op Lefkas in Griekenland. 
  • Van 2009 tot 2011 heb ik jaartrainingen Intuitieve Ontwikkeling gegeven.
  • Van 2004 tot 2009 heb ik masterclasses aurareading gevolgd bij Margriet van Bentem. 
  • Van december 2011 tot april 2012 heb ik een training Individuele Opstellingen volgens de methode Bert Hellinger gevolgd. 
  • Mei 2012 heb ik een advanced weektraining craniosacraal therapie gevolgd.
  • Augustus 2013 heb ik een retraite gevolgd bij Jaap Voigt.
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding