Prenatale Opstellingen voor fundamenteel herstel van de tijd voor de geboorte

 To be Me, praktijk voor inzicht in gevoel | Joke Lamers
 Haarlem

De Prenatale Opstelling kan een opening bieden als er sprake is geweest van ernstige trauma's voor-, tijdens- of na de geboorte, de tijd dat je nog zo klein bent dat je niet in woorden kunt duidelijk maken wat je dwarszit.

Een prenatale opstelling kan worden gedaan voor je eigen begintijd, of voor de buikperiode van je kind. Ik werk systmisch altijd primair met symboolvoorwerpen. Voorwerpen worden gekozen als representant voor de vader, moeder, kind(eren) en de prenatale elementen. Vervolgens worden alle elementen van de opstelling doorvoeld ( door op de plek van de voorwerpen te gaan staan) om te ervaren welke informatie daar vrijgegeven wordt en wat nodig is voor optimaal welbevinden.

Het mooie aan de Prenatale Opstellingen is dat je werkt met de hulpbronnen, die je groei en ontwikkeling hebben waargemaakt: De Placenta zorgt voor voeding, de navelstreng zorgt voor de aan- en de afvoer en daarmee voor de stroom of de flow, het huidsmeer geeft lichaamsbescherming, het vruchtwater bewegingsvrijheid en het vlies zorgt voor de communicatie met de buitenwereld. Ik ben van mening dat als je deze hulpbronnen optimaliseert, dat je dan in vrijheid jezelf kunt zijn.Voorbeelden waarbij een opstelling waardevol kan zijn:

 • Geboren met de navelstreng om de nek
 • Rouwproces van ouders tijdens de zwangerschap.
 • Vroeggeboorte.  Ziekenhuisopname. Couveuse. Bloedtransfusies
 • Een tweeling- of meerlingen historie
 • Geboren na meerdere miskramen,
 • Medicijnen-, drugs-, of alcoholgebruik tijdens de zwangerschap
 • Ongewenst zijn,
 • Andere vader,
 • Geweld tijdens de zwangerschap
 • Zwangerschapsvergiftiging, Helppsyndroom
 • Navelstreng vergroeid in de placenta
 • Adoptie
 • Na wiegendood

Over Joke Lamers

IK ben therapeut en schrijver.  Vriendin, zus en moeder. In mijn praktijk To be Me - staat altijd de lichaamswijsheid van jou centraal. Daar werk ik mee samen, waardoor behandeling van emotionele trauma's in veiligheid kan plaatsvinden. Ik hou van resultaat.  De combinatie inzicht geven en  (lichaams)ervaring bieden - werkt

Ik heb een pakket aan effectieve methoden tot mijn beschikking: Haptonomie, Voice Dialogue, Systemisch werk, vooraal Prenatale Opstellingen, Theta-healing en Helende reizen. In overleg kijken we altijd  wat de juiste ingang is. Ervaren en kundig weet ik ook zware thematiek, met lichtheid en humor te belichten

Mijn eerste boek 'Kloppend in je vel', gaat over acceptatie van het lichaam. Mijn tweede boek komt binnenkort uit: Het naamloze leed. Gaat over de impact van ETB's (Emotionele trauma's in de babytijd) Het is mijn missie, om meer bekendheid te geven aan het belang van adequate zorg voor verwerking van babytrauma's.

In 2013 heb ik de Prenatale Opstelling ontwikkeld.
Een bijzondere vorm van systemisch werk- waarbij de tijd voor de geboorte - met terugwerkende kracht - wordt geoptimaliseerd. Het is fundamenteel herstellend en daarmee levens-veranderend. Ik ben een geïnspireerd mens die lichtvoetig door het leven wandelt. Ik ben zowel deskundig als ervaringsdeskundig.

Met 17 jaar scholing en bijna 40 jaar praktijkervaring  ben ik dankbaar dat ik dit werk doe. In mijn vrije tijd ben ik veel in mijn moestuin te vinden, ik hou van planten bloemen, lezen, film, kunst en cultuur. En natuurlijk van goed gezelschap.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding