Rolfing® Haarlem: Your Body in Balance

 IYASU | Kostas Stavridis
 Haarlem

Rolfing® is een vorm van lichaamsgerichte therapie en bewegingseducatie die het bindweefsel (ook wel fascia genoemd) reorganiseert zodat het lichaam efficiënter kan functioneren.

Rolfing Structurele Integratie is een procesmatige handmatig toegepaste techniek ontwikkeld door Dr. Ida Rolf PhD met als doel het verbeteren van de structuur en de beweeglijkheid van het menselijke lichaam als geheel in plaats van het behandelen van afzonderlijke symptomen.

 • Het doel met Rolfing SI is om het lichaam beter in balans te brengen in relatie met de zwaartekracht door te werken op het fascia netwerk (bindweefsel) van het gehele lichaam en door bewegingseducatie.
 • Het verbeteren van de relatie tussen het lichaam en de zwaartekracht resulteert in een economischere wijze van functioneren, vermindert chronische pijn, zorgt voor meer bewegingsvrijheid en verbetert het gevoel van welbevinden van lichaam en geest.

Rolfing® SI kan een positief effect hebben op o.m.:

 • Pijn in de onderrug,
 • Een slechte houding
 • Chronische pijn
 • Ischias en heuppijn
 • Frozen shoulder, RSI en algemene stijfheid
 • carpaal tunnel syndroom,
 • Burn-out
 • Post operatieve pijn
 • Nekpijn
 • Scoliose

Over Kostas Stavridis

Ik ben geboren en getogen in Larissa, Griekenland in 1982. Ik heb altijd het grote verlangen gehad om mensen te helpen. Dit heb ik altijd geuit via mijn interesse en liefde voor koken en hierdoor ben ik chef-kok geworden.

Al snel raakte ik gefascineerd door de helende eigenschappen van voedingsmiddelen en het helingsproces van mensen. Tijdens de ontdekkingsreis naar mijn ware zelf kwam ik via Aikido in contact met Reiki in 2008, Athene, Griekenland. Vanaf dat moment was ik zeer geïnteresseerd in de holistische wijze van genezen. Kort daarna werd ik bewust van mijn verlangen om mijn handen meer actief te gaan gebruiken voor het genezen.

In 2016 ontdekte ik Rolfing® Structural Integration.
Al heel snel mocht ik de voordelen van deze methode ervaren. Dankzij de holistische en procesmatige aanpak van het verbeteren van de lichaamsstructuur en het functioneren van een persoon, en het gebruik van de zwaartekracht als gereedschap, vind ik Rolfing SI een effectieve manier op verschillende niveaus en op verschillende manieren.

 • Voor mij was de meest interessante ervaring van het Rolfing proces, dat de verandering van mijn lichaamsstructuur de manier waarop ik het leven ervaar heeft verbeterd. Ik had minder stress en op hetzelfde moment was ik productiever op het werk. Daarnaast merkte dat ik op een meer ontspannen manier met persoonlijke relaties om kon gaan.

In 2017 woonde ik het Spectrum Rolfing Seminar bij en in 2018 voltooide ik de training als gecertificeerd Rolfer™ bij de European Rolfing Associaton in München, Duitsland. Sinds die tijd heb ik mijn eigen Rolfing praktijk in Haarlem en in Laren.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding