Ontspannen, helen en verlichten

 Taraveda | Richard Knol
 Santpoort-noord

Diverse Ayurveda massages om te ontspannen, ten behoeve van verjonging, om diepe rust te ervaren, voor heling en verlichting. Massages en behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Met goede handen en de beste medicinale kruidenoliën kunnen veel obstakels in lichaam en geest overwonnen en voorkomen worden. Het woord massage mag dan in het Westen relatief nieuw zijn, Oosterse culturen beschreven duizenden jaren geleden al vele (therapeutische) toepassingen: van het voorkomen en helen van ziekte, behandelen van pijnen, bescherming tegen de koude en het verbeteren van de spijsvertering tot de voorbereiding op de strijd.

Ayurvedische massage therapie werkt zowel preventief als curatief, versterkt het immuunsysteem, kalmeert het zenuwstelsel en werkt verjongend.

  • Heerlijk ontspannen met Abhyanga! Therapeutische indicaties voor deze ontspanningsmassage zijn spanningen en stress, droge huid en stijfheid, zorgen en angsten, pijnen, zwakte van lichaam of geest, burnout, zenuwaandoeningen, mentale problematiek, slapeloosheid, concentratieproblemen en vermoeidheid.
  • Marma massage werkt met drukpunten, of te wel essentiële energiecentra waar blokkades kunnen ontstaan. Marma is een perfect alternatief voor degenen die met droge massage ontspanning en rust willen ervaren. Marma draagt bij aan het verminderen en verwijderen van energetische blokkades zodat energie beter kan stromen.
  • Shirodhara is een massage van het hoofd, waarbij warme medicinale kruidenolie over het voorhoofd stroomt. Zeer ontspannen, waarbij cliënten een hele diepe en soms ongekende rust kunnen ervaren.

Zelfs chronische pijnen, klachten en symptomen kunnen verdwijnen door het gebruik van speciale medicinale kruidenolie! Met name als het gaat om de lage rug, nek en schouders en knie.

Over Richard Knol

Door aparte gebeurtenissen in het leven werd ik mij bewust van een bepaald talent. Dat waren best vreemde ervaringen daar mijn leven tot dan toe in het teken had gestaan van heel veel energie steken in het behalen van successen in de sport- en zakenwereld.

Na een rationele benadering hoe dit talent te gaan toepassen, kwam uiteindelijk Ayurveda letterlijk uit de lucht vallen. En het is sinds 2008 een schitterende reis aan het worden omdat de kennis van Ayurveda en de Veda's, waar Ayurveda onderdeel van is, in mij het beste resoneren.

Het is de bron van mijn inspiratie, stilte en kracht om er voor anderen te mogen zijn.

Opleiding en scholing

  • HBO Bachelor Ayurvedic Practitioner®
  • Ayurvedic Technician®
  • Gecertificeerd Hatha Yoga Instructeur
  • Level-5 Accreditatie AIPC&M - International Authority for Professional Coaching and Mentors
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding