Latifa-meditatie; een eeuwenoude mystieke meditatie uit het Soefisme.

 Maja de Koning Latifa-Meditatie | Maja de Koning
 Haarlem

Latifa-meditatie: een eeuwenoude mystieke meditatie uit het Soefisme die je in 7 stappen brengt bij je vrije wil.

De Latifa wordt ook wel de weg van de 7 verfijningen genoemd. Het is een weg om verbinding te maken met de essentie van je wezen. De 7 stappen van de Latifa zijn: Aanvaarding - Verlangen - Hoop - Vertrouwen -Overgave- Liefde - Wil. Dit heeft alles te maken met loslaten, met overgave en met vrije wil. Overgave is het totaal vertrouwen van het onbekende, je gehechtheden durven los te laten om zo bij jezelf te komen en je eigen hart te volgen. Het hart maakt altijd een vrije keus.

De Latifa is een middel om zuiver te leren luisteren en waarnemen om zo met het oorspronkele in ons in verbinding te komen. Hoe meer we verfijning oefenen, hoe meer we luisteren naar ons innerlijk, hoe meer we in contact komen met onze eigen identiteit. De Latifa legt verbinding tussen hoofd en hart. We leren door deze oefening steeds maar weer te doen zuiver te luisteren en dat brengt ons bij een wilsbesluit van binnenuit.

  • In mijn meditaties stimuleer ik  mensen om bij hun diepste verlangen te komen, om oude patronen en vormen los te laten en een nieuwe ruimte te creëren waarin verandering kan ontstaan. Vanuit die nieuwe ruimte kun je dan komen tot een wilsbesluit vanuit het hart.

Ik geef Latifa-meditaties en Latifa en Expressie. Alle informatie over mijn programma's vind je op mijn website. 

Over Maja de Koning

Door toeval ben ik, toen ik in een psychische en fysieke impasse in mijn leven zat, in aanraking gekomen met de Latifa in het Phoenix-traject aan deVoorde. De reguliere behandelingen waren niet aangeslagen en ik zocht naar een andere weg. Elke dag beoefenden wij de Latifa, een enorm krachtige meditatie. die mij weer op het pad geholpen heeft. 

Er ontstond toen een diep verlangen in mij om zelf de Latifa uit te dragen. Deze meditatie is voor iedereen van belang, want het brengt je bij je vrije wil. Daarom ben ik aan de Pulsar Academie op deVoorde bevrijdingspsycholgie gaan studeren en ben ik in 2006 afgestudeerd als transformatiedeskundige. Ik ben werkzaam geweest als Latifa-coach en heb ervaring opgedaan met het begeleiden van de Latifa-meditaties, zowel in groepen als individueel. 

  • In België  heb ik enkele jaren het gastenhuis "De Bron" aangeboden. Hier vonden gasten liefdevolle aandacht, zorgzame gastvrijheid en ruimte.  De gasten konden zich daar in alle rust bezinnen op hun situatie, om contact te maken met hun eigenheid en om zich te laten inspireren, kortom: om te herbronnen.

Na mijn jaren in België heb ik nog enige tijd coachingsgesprekken en meditaties gegeven in Amsterdam. Ook heb ik zachte en rustgevende massages gegeven voor lichaam en geest. Ik beperk mij momenteel tot het geven van Latifa-meditaties en Latifa en Expressie, en dat maakt mij een "heel" gelukkig mens.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding