Wij beschermen bomen en helpen Haarlem groener te maken!

 Stichting Haarlemse Bomenridders | Stichting Haarlemse Bomenridders
 Haarlem

Veel bewoners willen graag in een groene stad wonen. Dat start met nadenken over bomen en mogelijke oplossingen voor Haarlems groen en bomen. Haarlem is een van de minst groene steden, terwijl de inwoners vaak wel grote waarde hechten aan de bomen.

Bomen zijn belangrijk voor mensen. Bomen leveren zuurstof en filteren fijnstof wat de stad leefbaarder en gezonder maakt.
Ze zorgen voor schaduw wat het hitte-eiland effect tegengaat. In warme zomers kan een stad nl. wel 10 graden warmer zijn dan de omgeving, voor ouderen is het dan soms zelfs gevaarlijk warm. Bomen helpen dan om de stad leefbaar te houden. Natuur draagt bij aan het welbevinden van de mens.

Bomen hebben niet het eeuwige leven. In een stad is het leven van een boom zwaar.
Vernieuwen van riolering, herbestrating, een breder fietspad, het zijn zomaar drie voorbeelden waardoor bomen verdwijnen. Toch kan het vaak net even anders. Een fietspad kan iets hoger worden gelegd waardoor wortels gespaard blijven. Samen met bewoners zoeken wij dit uit. Wij  gaan in gesprek met bestuurders en bewoners en nodigen bestuurders uit om zelf te ervaren welke invloed het kappen van bomen kan hebben.

Over Stichting Haarlemse Bomenridders

Stichting Haarlemse Bomenridders en omstreken wil meedenken om Haarlem zo groen mogelijk te houden. Dat doen we door informatie te geven aan bewoners en gemeenteraad.

Plotseling is er dan die kapvergunning voor die bomen die er al zo lang staan. Bij bomenkap heeft de gemeente al vaak onderzoek gedaan. Als bewoner ken je de situatie vaak beter en weet je zeker dat het toch anders is. Zelfs een klein onderzoek kan veel helderheid geven over de aanwezigheid van bv. vleermuizen of de grondwaterstand. Bij een gang naar de rechter is dat helemaal belangrijk. We denken graag mee wat er mogelijk is.

U wilt wat doen maar waar begin je. Er komt heel wat bij kijken om de bomen in uw straat of wijk te beschermen. Handtekeningen verzamelen, bezwaren maken, de politiek inschakelen of zelfs naar de rechter. We denken mee om dit soepel te laten verlopen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding