Educatieve, gemeenschappelijke pluk- en proeftuin in Overveen

 Landje van de Boer | Landje van de Boer
 Overveen

Aan het Laantje van Buytentwist, op de grens van Overveen en Bloemendaal, ligt het Landje van De Boer: een kleine oase van een kwart hectare met daarop groentebedden, een boomgaard, bloemenperken, kruidenborders, een composthoop, een koude kas, een kapschuur, een keuken, bijenkasten en een leemoven.

Het hele jaar door organiseert het Landje activiteiten die aansluiten bij wat de tuin te bieden heeft: van aanschuiflunch tot kindertuinclub, van tekenworkshop tot lezing. Het programma vind je in de agenda. Als je je hieronder inschrijft voor de nieuwsbrief, blijf je vanzelf op de hoogte.

  • Het Landje is geopend tijdens de werkochtenden – op woensdagochtend en vrijdagochtend – van 10.00 tot 12.00 uur.
  • Op zondagmiddag is het terras open van 14.00 tot 17.00 uur voor een kopje kruidenthee of appelsap van Landje-appels, of om gewoon te genieten van de kleuren en geuren van de tuin.

Tot ziens op het Landje!

Over Landje van de Boer

Ooit was het Landje van De Boer de bloeiende kwekerij van de gebroeders De Boer. Maar toen de laatste broer overleed, was het terrein verwaarloosd en vervallen. Elbrich Fennema, Anneke van der Werff en Leontine Trijber, drie tuiniers, zagen mogelijkheden om hier een zinnenprikkelende, inspirerende, smakelijke, educatieve, ontspannende, ecologische, gemeenschappelijke pluk- en proeftuin van te maken.

In 2007 werd daarom Stichting Landje van De Boer opgericht. In de jaren die volgden is met vereende krachten en vereende middelen de metamorfose van puinhoop tot paradijs gerealiseerd.

Stichting Landje van De Boer ziet het vanaf zijn prille begin als zijn taak om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met, en te laten genieten van, groene genoegens. Daartoe houdt Stichting Landje van De Boer een prachtige tuin in stand met vergeten groeten, kruiden, een boomgaard, bloemenborders, heesters en bomen. Dat lukt dankzij de inzet van vrijwilligers.

  • Om de genoegens van de tuin te delen organiseert het Landje van De Boer workshops, aanschuifmaaltijden, kooklessen. Op deze manier is het Landje een plek voor ontmoeting, voor het delen van kennis, voor inspiratie en voor experiment.

Uiteraard hanteert het Landje van De Boer de principes van het ‘natuurlijk tuinieren’, dat wil zeggen gifvrij en met de kringlopen zoveel mogelijk gesloten. Ook ziet het Landje het als haar taak om het bewustzijn over natuurlijke kringlopen te vergroten, low-waste praktijken bekendheid te geven en voedselkilometers te verminderen. En dat zo laagdrempelig, aantrekkelijk, inspirerend en smakelijk mogelijk.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding