Shiatsu Massage, Cupping en Moxa Therapie. Op een natuurlijke wijze klachten voorkomen en genezen.

 Shiatsu Massagepraktijk Qishendo | Patrizia Bigonzi
 Haarlem

In mijn praktijk kom je tot rust en voel je je gehoord. Ik breng met Shiatsu je systeem in balans, hef blokkades op en versterk de connectie tussen body en mind zodat je levensenergie weer beter kan stromen. Op weg naar meer balans en veerkracht.

Shiatsu Massage Therapie is een heerlijke weldadige vorm van massage die stoelt op de kennis van de Tradionele Chinese Geneeswijze. Net als bij acupunctuur is de Shiatsu behandeling gebaseerd op het werken met energiebanen, maar in plaats van naalden gebruik ik mijn handen. Denk aan rotaties, strekkingen en druk met de duim en handhiel op de acupunctuurpunten.

Deze aangename aanraking stimuleert de doorstroming van energie in het lichaam en heft blokkades op. Je raakt bewuster van wat zich in je afspeelt en wat meer aandacht vraagt in jezelf. Na de massage voel je je meer ontspannen, meer “heel”.

  • Shiatsu massage helpt bij een hele reeks klachten zoals stress en spanningsgerelateerde klachten, burn-out, moeizaam herstel na griep, pijn en stijfheid in rug/nek/schouder/elleboog, menstruatie/overgangsklachten om er een paar van te noemen.

Om van klachten af te komen is meestal een behandeltraject nodig. Maar je kunt natuurlijk ook voor een eenmalige massage komen om van een diep ontspannende, regenererende massage te genieten.

Als aanvullende technieken gebruik ik zonodig Cupping en Moxa therapie.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging LVNT en bij het RBCZ. Mijn therapeutische behandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering.

Over Patrizia Bigonzi

Mijn eerste ervaring met Shiatsu was in mijn kinderjaren. Tijdens een gymles kreeg ik intense pijn in mijn spieren en mijn sportleraar nam die pijn volledig weg door slechts op twee punten te drukken. Ik was daar zo van onder de indruk en heb het altijd onthouden met de gedachten: ‘dat wil ik ooit ook kunnen’.

Inmiddels heb ik jarenlang in de zorg gewerkt, en heb ik veel kennis van somatische en geestelijke klachten opgedaan. Door de ervaring met patiënten ben ik gaan inzien dat geest en lichaam elkaar veel meer beïnvloeden dan we zouden verwachten. Hoe dit werkt werd me op een ander manier duidelijk tijdens de jarenlange beoefening van martial arts en de vele gesprekken met mijn Sensei.

Ik ging op zoek binnen de Oosterse denkwijze, las veel over de geest en de universele wetten van Yin en Yang en stuitte op de Traditionele Chinese Geneeswijze. Acupunctuur, Shiatsu massage, meridianen en energie knooppunten; dat leek enorm op mijn wonderbaarlijke genezing in mijn kindertijd! Deze ontdekking heeft me doen besluiten om Traditionele Chinese Geneeswijze en Shiatsu Massage Therapie te studeren aan de Academie Qing Bai. 

Shiatsu heeft me de tools gegeven om met mijn opgedane kennis aan de slag te gaan en voor mijn klanten in te zetten in mijn praktijk in Haarlem en Amsterdam. Je bent van harte welkom!

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding