Ik coach je graag op het pad naar ontspanning.

 Shiatsu Praktijk Pepijn Vanthoor | Pepijn Vanthoor
 Heemstede

Je lijf is een bron van wijsheid, waar wij soms niet zo vertrouwd mee zijn. Shiatsu is een vorm van manuele therapie, waarbij ik jou ondersteun bij het onderzoeken hoe je de balans in je lichaam en geest kunt vergroten. Ik coach je graag op dit pad naar ontspanning!

  • Door de kenmerkende kalme aanrakingen en strekkingen is shiatsu als methode zeer effectief om spanning, pijn en vermoeidheid te verminderen en de weerstand te verhogen. Een shiatsu-behandeling kan specifiek tot doel hebben bepaalde klachten te behandelen, maar kan ook meer op ontspanning gericht zijn.

We gaan samen op onderzoek en kijken naar wat jij nodig hebt. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van massagetechnieken, strekkingen en de ademhaling. Dit help je om in het hier en nu te komen, het los te laten en je eigen kracht te (her)ontdekken. Een shiatsu-behandeling ontvangen is een mooi en krachtig middel om meer contact met je lijf te krijgen.

  • Shiatsu bracht mij een krachtigere manier van in het leven staan. Ik ervaar meer comfort in alle aspecten van mijn leven, en dit zie ik terug bij de cliënten die ik behandel.

Door Shiatsu neem je het heft meer in eigen hand om op zelfonderzoek uit te gaan. Elke vraag op het gebied van body & mind kan ondersteund worden door Shiatsu therapie, ook als je niet duidelijk voor je ziet waar je precies zou kunnen beginnen. Ik coach je graag op dit pad naar ontspanning!

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland en opgenomen in het kwaliteitsregister voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg RBCZ, daardoor wordt een gedeelte van de behandeling vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Over Pepijn Vanthoor

Tijdens één van mijn vele reizen als fotograaf, ben ik in contact gekomen met de werking van Shiatsu. Voor mij bleek dit de manier om uit mijn hoofd te komen en mijn lijf meer te voelen.

Ik ben zo onder de indruk geraakt van zowel de eenvoud als de complexiteit van Shiatsu, dat ik hier in Nederland de HBO opleiding tot shiatsu-therapeut heb afgerond. Hierin ben ik nooit uitgeleerd en blijf daarom de nodige training en verdieping volgen.

Shiatsu en Do-In training brachten mij een krachtigere manier van in het leven staan. Ik ervaar meer comfort in alle aspecten van mijn leven, en dit zie ik terug bij de cliënten die ik behandel.

Thema's

  • Burn-out
  • Zelfcompassie
  • Angst, nervositeit
  • Perfectionisme, controle
  • Niet lekker in je vel zitten, zoals veel boos, verdrietig of somber zijn
  • In de knel tussen ambities en zorgtaken

Met veel plezier deel ik mijn kennis en kunde al een aantal jaar met cliënten, en sinds 2019 ook vanuit De Nieuwe Lente in Heemstede.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding