Shiatsu, Cupping, Japanse Behandeltechnieken. Op een natuurlijke wijze klachten voorkomen en genezen

 Shiatsu Massagepraktijk Qishendo | Patrizia Bigonzi
 Haarlem

In mijn praktijk kom je tot rust en voel je je gehoord. Ik breng met Shiatsu je systeem in balans, hef blokkades op en versterk de connectie tussen body en mind zodat je levensenergie weer beter kan stromen. Op weg naar meer balans en veerkracht.

Shiatsu Massage Therapie is een heerlijke weldadige vorm van massage die stoelt op de kennis van de Tradionele Chinese Geneeswijze.

Er wordt gewerkt met druk op acupunctuurpunten met duim en handhiel. Andere technieken zoals rotaties, strekkingen en zacht schudden horen er ook bij. De aangename aanraking stimuleert de doorstroming van energie in het lichaam en heft blokkades op. Je raakt bewuster van wat zich in je afspeelt en wat meer aandacht vraagt in jezelf. Na de massage voel je je meer ontspannen, meer “heel”. Pijnklachten verlichten en verdwijnen. 

Shiatsu massage helpt bij een hele reeks klachten zoals:

  • stress en spanningsgerelateerde klachten
  • burn-out
  • moeizaam herstel na griep
  • pijn en stijfheid in rug/nek/schouders/elleboog
  • hoofdpijn en rugpijn
  • algehele malaise en lusteloosheid
  • somberheid, lichte depressie
  • menstruatie/overgangsklachten 

Om van klachten af te komen is meestal een behandeltraject nodig. Maar je kunt natuurlijk ook voor een eenmalige massage komen om van een diep ontspannende, regenererende massage te genieten.

Als aanvullende technieken gebruik ik zonodig Cupping, Moxa therapie en japanse Behandeltechnieken.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging LVNT en bij het RBCZ. Mijn therapeutische behandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars vergoed bij een aanvullende verzekering.

Over Patrizia Bigonzi

Mijn eerste ervaring met Shiatsu was in mijn kinderjaren. Tijdens een gymles kreeg ik intense pijn in mijn spieren en mijn sportleraar nam die pijn volledig weg door slechts op twee punten te drukken. Ik was daar zo van onder de indruk en heb het altijd onthouden met de gedachten: ‘dat wil ik ooit ook kunnen’.

Inmiddels heb ik jarenlang in de zorg gewerkt, en heb ik veel kennis van somatische en geestelijke klachten opgedaan. Door de ervaring met patiënten ben ik gaan inzien dat geest en lichaam elkaar veel meer beïnvloeden dan we zouden verwachten. Hoe dit werkt werd me op een ander manier duidelijk tijdens de jarenlange beoefening van martial arts en de vele gesprekken met mijn Sensei.

Ik ging op zoek binnen de Oosterse denkwijze, las veel over de geest en de universele wetten van Yin en Yang en stuitte op de Traditionele Chinese Geneeswijze. Acupunctuur, Shiatsu massage, meridianen en energie knooppunten; dat leek enorm op mijn wonderbaarlijke genezing in mijn kindertijd! Deze ontdekking heeft me doen besluiten om Traditionele Chinese Geneeswijze en Shiatsu Massage Therapie te studeren aan de Academie Qing Bai. 

Shiatsu heeft me de tools gegeven om met mijn opgedane kennis aan de slag te gaan en voor mijn klanten in te zetten in mijn praktijk in Haarlem en Amsterdam. Je bent van harte welkom!

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding