Stembevrijding en coaching; Moeiteloos zingen wat er in jou leeft!

 Praktijk voor Stembevrijding en coaching | Marijke Lucassen
 Haarlem

Stembevrijding gaat over moeiteloos zingen van hetgeen er in jou leeft. Zingen om je te uiten, om ruimte te geven aan wat jou bevangen houdt. Het helpt je om de handrem er af te halen en de moed in jou te openen om jezelf te laten zien en horen.

Woorden kunnen verbloemen wat we soms ten diepste voelen of ervaren. Maar terwijl we vrij onze stem laten klinken kan er soms een klank of emotie doorklinken die ons alert maakt en ons laat voelen: dit doet er toe, hier wordt iets wezenlijks geraakt. En altijd in het huidige moment, want je kunt niet tegelijkertijd praten en denken. Je hoeft je hier dus alleen maar voor te openen. 

Als dat ongemak en verlegenheid is, dan zing je dat. Is er verdriet of woede, zing dan je verdriet of woede. En als de tranen over je wangen lopen, zing dan door je tranen heen. Zo zing je met hartstocht en overgave. Dat is wat muziek kan doen: je losmaken van de persoon die je denkt te (moeten) zijn. En zoals jouw stem is, is er maar 1, en het is dus nauw verbonden met wie je bent, met jouw authenticiteit. Dat geeft ruimte in jezelf en versterkt je moed om ook in je dagelijkse leven meer je eigen ruimte in te nemen. Dit gaat voorbij aan woorden en denken, dit is een stroom die ingegeven wordt door een wijsheid die groter is dan wijzelf.

  

Over Marijke Lucassen

Door mijn leven loopt 1 rode draad: kan ik helemaal de mens zijn die ik echt ben, durf ik mezelf te laten zien? NIet zo gek dat dit ook de essentie is in mijn loopbaan : mensen begeleiden in hun proces van bewustwording over wie ze ten diepste zijn. Hen aan te moedigen om hun gedachten en patronen over wie ze denken dat ze moeten zijn, of wat er van hen verwacht wordt, te onderzoeken. Om zo ruimte te creëren voor het leven dat door hen geleefd wil worden. Dit is een kwetsbaar en moedig proces,.

Van oorsprong ben ik verpleegkundige, werkte jaren als manager en nu als trainer en coach in diverse zorginstellingen. De laatste jaren heb ik diverse opleidingen gedaan waaronder coaching, mindfullness, voice dialogue , transactionele analyse en familieopstellingen. In 2018 heb ik de tweejarige opleiding tot Stembevrijder afgerond bij Jan Kortie en ben ik lid van het Gilde van Stembevrijders. Tevens ben ik koorleider van de Bedside Singers Haarlem.

Ik de loop van de jaren heb ik vele leraren gehad die mij veel waardevols hebben aangedragen. Ik ben er van overtuigd dat het niet louter de kennis is die wij vergaren die ons verder brengt, maar de moed om onze kwetsbaarheid en ons verlangen te uiten, te delen en te omarmen. Mezelf openen en gewaar worden van hetgeen er door mij heen wil gebeuren  En aanvaarden: “ dit ben ik”. Ik ben zowel een wonder als een kneus, net als iedereen.  

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding