Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

VR 25 mrt  |  9.30 - 11.30 uur

Cursus ChiRunning in de Kennemerduinen (3 ochtenden)

  • Coaching Natuurlijk! | Betty van Zoelen
  • 25 mrt 2022 t/m 08 apr 2022 | 25-03, 01-04 en 08-04
  • 100,00

Hardlopen is fijn zolang er geen blessures om de hoek komen kijken. Een goede houding en techniek zijn daarin cruciaal. In de cursus ChiRunning leer je moeiteloos en blessurevrij hardlopen door energie-efficiënt te lopen.

Bij een natuurlijke manier van hardlopen hoort een techniek die ook natuurlijk oogt en aanvoelt. Moeiteloos, alsof het geen enkele energie kost. Zoals je een kind vaak ziet rennen. Die techniek vind ik in ChiRunning, waarbij de principes van de bewegingsleer van Tai Chi zijn gecombineerd met hardlopen.

  • Bij ChiRunning gaat het niet om de prestatie of het doel, maar om het proces van het je eigen maken van deze looptechniek. Dat zorgt ervoor dat je op een andere manier omgaat met hardlopen. Met meer aandacht, bewuster, inderdaad mindful. Sommige mensen ervaren het zelfs als levensveranderend.

De essentie van de ChiRunning-techniek is samen te vatten in vier aspecten:

  • Een lichaamshouding die zich kenmerkt door een krachtige kern en tegelijkertijd ontspannen ledematen.
  • Door de ontspannen benen wordt er geen druk gezet bij het afzetten. De voeten worden simpelweg opgetild, zonder dat daar kracht aan te pas komt.
  • Het lichaam is licht voorover geheld, waarbij je lichaamszwaartepunt zich voor je contactpunt met de aarde bevindt. Daardoor werkt de zwaartekracht een handje mee en ontstaat er een gecontroleerde valbeweging.
  • De armen bewegen zich ontspannen naar achteren als een korte pendel, waardoor de loopbeweging effectief wordt ondersteund.

Het resultaat is dat je gaat hardlopen met meer gemak, doordat het je minder kracht en energie kost. Lopen op een manier die minder belastend is voor je lichaam door een juiste looptechniek, wat blessures voorkomt.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding