Een keer per maand ben je welkom om een kop thee te komen drinken tijdens de theeceremonie in het Shaolin Centrum in Haarlem.

Door de gehele geschiedenis zijn thee en meditatie met elkaar verbonden. De natuurlijke drank, die ook als medicijn gezien kan worden, heeft positieve werkingen op het lichaam. Een ervan is dat het zowel een opwekkend als kalmerend effect kan hebben. Maar het resultaat is bij iedereen anders. Het is nooit zeker te zeggen wat voor effect een theesoort op jou heeft. De beste manier om dit te ervaren is door het drinken van thee te combineren met meditatie.  

Hoe gaat deze theeceremonie in zijn werk?
Zittend aan een tafel wordt er eerst een juiste houding aangenomen. Hierna neem je rustig de tijd om zowel je lichaam als je geest te ervaren en te registreren wat er zich allemaal afspeelt in je systeem. Vervolgens gaan we samen over tot het zetten en drinken van de thee terwijl je de meditatieve focus aanhoudt. We doen dit in stilte, zodat je kan voelen en ervaren wat er gebeurt in het moment waar je nu bent.  

  • Als afsluiting is er de mogelijkheid voor het delen van ervaringen. 

Reserveer vooraf een ticket via de link stadskloosterhaarlem.nl


Meer agenda van Stadsklooster Haarlem
Stiltelezen bij boekhandel Athenaeum
VR 23 feb |
08.30 uur
Evenement
Mindfulness en Compassie
Stiltelezen bij boekhandel Athenaeum
Een heerlijk begin van je ochtend, een uurtje in alle stilte lezen in Athenaeum Boekhandel elke laatste vrijdagochtend van de maand.
Stadsklooster Haarlem Boekhandel Athenaeum
Moonlight Mantra Singing met Charo Duran
MA 26 feb |
19.30 uur
Evenement
Stembevrijding en Zingen
Moonlight Mantra Singing met Charo Duran
Bij volle maan komen we samen in de Nieuwe Kerk. Ervaar de energie van samen zingen!
Stadsklooster Haarlem Canto! - Charo Durán
Speel je vrij, een (toneel)speelcursus in vijf lessen.
MA 26 feb |
09.30 uur
Workshop
Zelfrealisatie
Speel je vrij, een (toneel)speelcursus in vijf lessen.
Lessen waarin je jezelf opnieuw leert kennen. Voor iedereen die behoefte heeft aan speelsheid, ontspanning en verbinden met anderen en die open staat voor persoonlijke groei. 
Stadsklooster Haarlem Saskia van der Elst - De Toneeljuf
Jaargroep: Schrijven met het jaar - door Susanne Gijsbers
WO 28 feb |
09.30 uur
Workshop
Meditatie
Jaargroep: Schrijven met het jaar - door Susanne Gijsbers
In deze jaargroep schrijf je iedere maand een avond met elkaar in een vaste groep. In het schrijven laat je je inspireren door de kenmerken van dat seizoen. Er zijn nog een paar plekjes vrij!
Stadsklooster Haarlem Susanne Gijsbers
Schrijfmeditatie met Susanne Gijsbers
VR 01 mrt |
10.00 uur
Workshop
Meditatie
Schrijfmeditatie met Susanne Gijsbers
In deze schrijfmeditatie sta je al schrijvend even stil bij momenten uit je eigen leven. We beginnen met een gedicht of inspirerende tekst en een moment van stilte. Dan krijg je een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van die ochtend.
Stadsklooster Haarlem Susanne Gijsbers
Gospel Zingen in de Grote of St.- Bavokerk
ZO 03 mrt |
20.00 uur
Evenement
Stembevrijding en Zingen
Gospel Zingen in de Grote of St.- Bavokerk
Ontdek de kracht van samen gospel zingen tijdens deze vier vreugdevolle avonden samen met bekend artiest Elisha Amonoo-Neizer in de Grote of St.-Bavokerk.
Stadsklooster Haarlem i.s.m. de Grote of St.-Bavokerk Elisha Amonoo-Neizer
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding