Een keer per maand ben je welkom om een kop thee te komen drinken tijdens de theeceremonie in het Shaolin Centrum in Haarlem.

Door de gehele geschiedenis zijn thee en meditatie met elkaar verbonden. De natuurlijke drank, die ook als medicijn gezien kan worden, heeft positieve werkingen op het lichaam. Een ervan is dat het zowel een opwekkend als kalmerend effect kan hebben. Maar het resultaat is bij iedereen anders. Het is nooit zeker te zeggen wat voor effect een theesoort op jou heeft. De beste manier om dit te ervaren is door het drinken van thee te combineren met meditatie.  

Hoe gaat deze theeceremonie in zijn werk?
Zittend aan een tafel wordt er o.l.v. Ronald Saarloos eerst een juiste houding aangenomen. Hierna neem je rustig de tijd om zowel je lichaam als je geest te ervaren en te registreren wat er zich allemaal afspeelt in je systeem. Vervolgens gaan we samen over tot het zetten en drinken van de thee terwijl je de meditatieve focus aanhoudt. We doen dit in stilte, zodat je kan voelen en ervaren wat er gebeurt in het moment waar je nu bent.  

  • Als afsluiting is er de mogelijkheid voor het delen van ervaringen. 

Reserveer vooraf een ticket via de link stadskloosterhaarlem.nl


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding