The Hug Connection | Heemstede

Mijn naam is Rick Shamier (1963), ik ben Mindfulness trainer en NLP coach

The Hug Connection is de naam van mijn bedrijf, van waaruit ik bewustwordings- en ontwikkelingstrajecten aanbied in de regio Zuid-Kennemerland (Haarlem, tede, Zandvoort, Hillegom en IJmuiden). Dit doe ik voor kinderen, volwassenen en senioren. Ook verzorg ik trajecten voor specifieke doelgroepen: professionals in het basisonderwijs, de zorg en vrijwilligersorganisaties. 

In mijn programma's bied ik Mindfulness, Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en Emotioneel Lichaamswerk (ELW) op geintegreerde wijze aan. Deze methoden kennen een schat aan inzichten en oefeningen, die je ieder moment van de dag simpel kunt gebruiken. Ze helpen je beter focussen, sneller bewust zijn van je lijf, waardoor je beter met je energie omgaat. Hierdoor wordt het mogelijk om effectiever te communiceren, meer te genieten van wat je doet en meer vreugde in het leven te ervaren. Veel mensen die piekeren of last hebben van burn-out klachten, weten na de cursus hoe ze sneller tot ontspanning kunnen komen en voelen zich sterker en daadkrachtiger.  

Daarnaast deel ik wekelijks op straat Free Hugs uit. Mijn ambitie is om hierdoor verbinding en zachtheid zichtbaar te maken en het straatbeeld te veranderen. Het is een bijzondere manier om met mensen in contact te komen en in gesprek te komen over bewust en Mindful leven, en hoe je voor jouw gezonde grenzen zorgt. Je bent van harte welkom! 

 

Over Rick Shamier | Heemstede

Mijn naam is Rick Shamier (Amsterdam, 1963).

Wanneer ik mediteer of een Mindfulness groep begeleid maak ik contact met mijn innerlijke rust. In een coaching gaat het gesprek hier wel eens over. En, als zij dat willen, breng ik mensen weer in contact met hun eigen innerlijke rust. De grap is: ik kan van alles vertellen, maar een boodschap komt alleen over als ik zelf congruent ben in mijn communicatie. Dus, als ik leef wat ik verkondig.

Vaak ben me gewaar van een flow. En dan voel ik me ‘rijk’. Ik heb de beleving dat ik kan putten uit een volle bron, van ervaringen en innerlijk weten. De laatste jaren voel ik me steeds vrijer om verschillende aspecten van mijn bagage te laten samenvloeien, op een transparante en heldere manier. Zo integreer ik bijvoorbeeld wat meer lichaamswerk en NLP in mijn Mindfulness cursussen, dan je in een reguliere training zult vinden. En zo breng ik nu bijvoorbeeld Mindfulness naar kinderen in het basisonderwijs.

Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker. Daarna heb ik zowel uitvoerende als coördinerende functies gehad in de jeugdhulpverlening, de uitvaartsector en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Tegenwoordig ben ik ook werkzaam in het basisonderwijs en de palliatieve zorg.

In 1997 ben ik een periode overspannen geweest. Ik had op dat moment te veel hooi op mijn vork en raakte even ‘de weg kwijt’. Dit uitte zich ook in fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn in mijn onderrug. In die periode ontstond een diep verlangen om iets aan mijn situatie te veranderen en daar zelf sturing in te hebben. Ik ging op zoek en kwam in aanraking met lichaamswerk, meditatie en bewustzijnsontwikkeling. Sindsdien heb ik opleidingen gevolgd in verschillende disciplines (klassieke massage, rebalancing, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk, vipassana meditatie en Mindfulness).

In 2005 deed ik mijn eerste NLP opleiding. Enthousiast over de mogelijkheden die deze methode mijzelf en anderen biedt, ben ik hier tot op vandaag actief mee bezig. De kwaliteit van mijn leven is hierdoor nog meer toegenomen. Er zijn nu vaak momenten waarop ik veel plezier en vreugde ervaar in de dingen die ik doe.


Foto 3 Rick  Shamier Foto 4 Rick  Shamier Klik om te vergroten

The Hug Connection
Rick Shamier


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Catering Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Drukwerk en uitgeverij Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunst Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem