Tjaden Woonbiologie voor een gezonde en harmonieuze woning

 Tjaden Woonbiologie | Thijs Tjaden
 Bennebroek

Tjaden woonbiologie onderzoekt uw woning of bedrijf met het doel de woning zo gezond mogelijk te krijgen. De specialisatie is het meten en neutraliseren van straling van bijvoorbeeld zendmasten. Het resultaat is dat men vaak veel beter gaat slapen.

Tjaden Woonbiologie wil graag informeren en adviseren over diverse producten en diensten die kunnen bijdragen aan een prettigere leefsfeer en een betere energiehuishouding in uw woning, uw bedrijf of dierenverblijf.

Tegenwoordig staan veel mensen 's ochtends vermoeider op dan dat zij de avond daarvoor naar bed gingen, of transpireren hevig tijdens de slaap. Hoofdpijn, slaapstoornissen, bedplassen bij de kleineren onder ons, maar bijvoorbeeld ook concentratiestoornissen, kunnen worden veroorzaakt door het slapen in een belaste slaapkamer.

Deze belasting kan diverse oorzaken hebben, zoals:

 • Elektropathogene belasting
 • Geopathogene belasting
 • Slechte ventilatie

Elektropathogene belasting (elektrostress/elektrosmog)
Elektropathogene belasting wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van elektriciteitsleidingen en elektrische apparatuur in de woning. Met name belastend is apparatuur rond de slaapplaats, zoals: 

 • waterbed
 • elektrische deken
 • dect-telefoon
 • draadloos modem
 • elektrische wekker (veelal vlak naast het hoofd)
 • oplader draadloze telefoon
 • elektrisch verstelbaar bed
 • audio apparatuur
 • smartphone of mobiele telefoon (wordt met name door jongeren onder het kussen gelegd)
 • verlengsnoeren onder het bed

Geopathogene belasting
Geopathogene belasting bestaat uit twee soorten, namelijk natuurlijke en technische.

Geo betekent aarde en dus eigenlijk ook de energie die uit de aarde en de kosmos komt. Vroeger noemde men deze energie aardstralen, omdat de energie vanuit de kosmos de aarde binnendringt en vervolgens dezelfde aarde ook weer verlaat. De wichelroedelopers van destijds dachten dat deze energie uit het binnenste van de aarde kwam; vandaar de benaming aardstralen. Tegenwoordig spreken we van aardnetten; het zogenaamde ortogonaal- en het diagonaal net, van onderaardse waterlopen en breuken in de aardkorst. Met behulp van een lecherantenne zijn we in staat deze energieën te lokaliseren en vervolgens te neutraliseren.

Naast deze natuurlijke geopathogene belasting bestaat er ook nog een vorm van belasting die het gevolg is van energie afkomstig van radarinstallaties en gsm-, UMTS-, WiMax- en C2000 zendmasten. Deze energieën zijn praktisch op dezelfde manier meetbaar als de natuurlijke, en zijn eveneens te neutraliseren om een gezonder en prettiger leefklimaat tot stand te brengen.

Slechte ventilatie
In de afgelopen jaren (vanaf 1999) hebben wij talloze woningen onderzocht. In nagenoeg alle woningen blijkt er onvoldoende te worden geventileerd. Alleen het raam op een kier, of de ventilatieroosters openzetten is vaak niet voldoende. Een volwassen mens heeft ongeveer 25 kubieke meter verse lucht per uur nodig. Met andere woorden een kamer van 4 x 3 meter moet ieder uur worden ververst. In 1 uur tijd loopt het Co2 gehalte in een slecht of niet geventileerde ruimte vaak op tot alarmerende waarden.

Over Thijs Tjaden

Mijn naam is Thijs Tjaden en ben sinds begin van deze eeuw woonbioloog.

Veel mensen zullen niet bekend zijn met de term ‘woonbioloog’ maar in Duitsland is het een redelijk veel voorkomend beroep. Een woonbioloog onderzoekt een woning op pathogene (ziekmakende) eigenschappen.

In 1994 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer; Ik was en ben nog steeds de eigenaar van dit kleine bedrijf met tot 2008 gemiddeld 4 personeelsleden in de elektrotechniek.

In 1999 kwam ik in aanraking met een woonbioloog die ook cursussen gaf om het vak te leren. Ik leerde tijdens de cursus meten met een lecherantenne. Een soort geavanceerde wichelroede. Na heel veel oefenen kreeg ik het meten steeds meer in de vingers.
Omdat ik uit de techniek afkomstig ben, ging ik me ook interesseren voor de technische metingen. Het meten van straling van zendmasten, mobieltjes, wifi routers, maar ook van luchtkwaliteit en de invloed van elektriciteitsleidingen op het menselijk lichaam. In 2000 was Tjaden Woonbiologie een feit.

Het werd me steeds duidelijker dat hoe meer ik de straling van alle elektrische apparaten terug kon dringen, hoe prettiger mijn cliënten zich in huis begonnen te voelen.

Nadat ik rond 2012 mijn eigen woningharmonisator had uitgevonden (OHRB woningharmonisator) bleek dat heel erg veel mensen hier baat bij hadden. Met name het slaapgedrag verbeterde bij het grootste deel van de gebruikers (± 1600 in 2018)


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding