Lichaamsgerichte Therapie: Somatic Experiencing®, Cranio Sacraal Therapie & Systemisch Werk

 Praktijk van Milt | Annelies van Milt
 Haarlem

In mijn praktijk in Haarlem Centrum geef ik Lichaamsgerichte coaching & therapie sessies. Ik ben gespecialiseerd in burn-out, stress en trauma gerelateerde klachten.

  • De methoden die ik gebruik zijn lichaamsgericht: ze richten zich op de effecten van emoties, stress en trauma in je lichaam.

'Cranio Sacraal Therapie' (CST), ontwikkeld door osteopaat John Upledger is een zachte behandelmethode die zich richt op het opsporen, verbeteren en oplossen van blokkades in je lichaam. Een blokkade in het lichaam ontstaat als een stressvolle gebeurtenis in het moment zelf niet volledig verwerkt kan worden.

Bij een CST sessie lig je op een behandeltafel. Met behulp van afgestemde aanraking voel ik waar blokkades in je bindweefsel voelbaar zijn. Door zachte manuele technieken en gerichte aandacht te gebruiken kunnen blokkades 'ontdooien' en afgevoerd worden. Hierbij kan ontlading van soms lang vastgezette spanning en/of trauma plaatsvinden en je lichaam op een diep niveau ontspannen en herstellen.

Naast de ‘CST' methode werk ik met 'Somatic Experiencing®' (SE). Dit is een lichaamsgerichte, wetenschappelijk onderbouwde methode voor het ontladen van stress en traumaverwerking, ontwikkeld door Dr. Peter Levine & is gebaseerd op de 'Polyvagaal Theorie' van Dr. Stephen Porges. Ook werk ik met '(Familie)opstellingen' ontwikkeld door Bert Hellinger, waarbij bewustwording van de plek die jij inneemt in het geheel, centraal staat. 

De methoden waarmee ik werk activeren en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaamIn het moment kijken we wat er nodig is en wat aansluit bij jouw proces en hulpvraag. 

Over Annelies van Milt

Al op jonge leeftijd werd ik mij bewust hoe de dingen die je in je leven meemaakt van invloed zijn op hoe je de wereld beleeft en hoe (onbewuste) patronen de manier waarop we met situaties om gaan beïnvloeden. 

Jarenlang werkte ik als maatschappelijk werkster en 16 jaar in een Blijf van m’n lijf huis. Hier was ik regelmatig getuige van hoe mensen gevangen door trauma, ongewild steeds opnieuw in ongezonde situaties terecht kwamen, zonder hier zelf de controle in te ervaren. 

Ikzelf had op mijn eigen pad van bewustzijn gezien en zelf ervaren hoe herstel van oude wonden mogelijk is, en voelde een diepe motivatie om mensen in dit verwerkings- en herstel- proces te begeleiden. 

De afgelopen 20 jaar verdiepte ik mij in diverse methoden van zelfregulatie, stress ontlading en trauma behandeling. En specialiseerde mij uiteindelijk in de 'Somatic Experiencing®' methode, '(Familie) Opstellingen' en ben 'Cranio Sacraal Therapeut' in opleiding.  

Deze verschillende methoden activeren en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Iets dat vanuit mijn ervaring het beste werkt. Je lichaam weet als geen ander, zelf wat er nodig is. In contact komen met de lichaamseigen intelligentie zie ik als de weg naar herstel. 

Sinds 2018 geef ik sessies vanuit mijn eigen praktijk. 

Het voelt rijk en betekenisvol om mensen te ondersteunen in hun herstel- en groeiproces en hun zoektocht naar een meer authentiek, autonoom en vrij leven. Mensen hierin begeleiden is wat ik het liefste doe.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding