Aandacht voor heldere structuur & uitleg| Mindfulness Centrum Haarlem| gediplomeerde trainer

 Mindfulness Centrum Haarlem | Alexandra Pils
 Haarlem

Het Mindfulness Centrum Haarlem verzorgt trainingen die gebaseerd zijn op het originele concept van (Mindfulness Based Stress Reduction)

  • Wij zij gespecialiseerd in de aanpak van stress-gerelateerde klachten. Met hulp van diverse technieken leer je je automatisch gedrag, je houding, je oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op.

Hoe werkt Mindfulness?
Mindfulness is een vaardigheidstraining waarbij je leert met hulp van verschillende technieken je automatisch gedrag of reacties, je houding, je overtuigingen, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor ben je in staat stressprikkels beter op te vangen, maar ook bewuste keuzes te maken hoe je met kritische situaties wilt omgaan. Je krijgt in feite meer controle over je acties en/of denkpatronen.

Mentale training & bewustzijn
Hierachter zit een mentale training van het brein en het bewustzijn over de verschillende processen die in je lichaam en denken aflopen; inclusieve het aanreiken van tools om anders naar situaties of ook eigen overtuigingen te kunnen kijken. Je leert bijvoorbeeld je aandacht bewust te focussen op het moment en daardoor gedachten over het verleden of je toekomstige plannen los te laten.

Door deze vaardigheid te ontwikkelen kun je zelfs de kleinste dingen in het leven bewuster waarnemen. Ook je eigen bevinden of onzekerheden. Dit helpt wederom om je eigen grenzen te bewaken. Je zelfvertrouwen neemt toe, je leert te ontstressen en daardoor win je aan energie en levenslust.

Over Alexandra Pils

Mijn naam is Alexandra Pils (1972), geboren in het Duitse Heidelberg en woon sinds 2013 in Haarlem samen met mijn man en zoontje.

"Vanuit mijn nuchtere Duitse karakter en ook (werk)achtergrond als marketing& communicatie project manager kan je van mij een heldere en gestructureerde aanpak verwachten. De mindfulness trainingen zijn dan ook onderbouwd met theorie en worden afgewisseld met verschillende (meditatie)-oefeningen."

Klanten waarderen mijn betrokkenheid, mijn kijk op individuele behoeftes en ook dat ik inkijk geef in mij eigen leven waarin ik mij kwetsbaar durf op te stellen. Omdat ik -net als iedereen- ook tegen dingen aanloop en soms geen antwoord erop heb.

Mijn missie: We leven tegenwoordig in een 24 x 7 maatschappij. Drukte & prikkels nemen alleen maar toe. De kunst voor de huidige generatie is dus “het leren omgaan” of “het managen” van stress of prikkels. Rust in je hoofd, brengt rust in je lichaam en creëert weer mogelijkheden om intenser te genieten.

Veel Ervaring
Inmiddels train ik jaarlijks zo’n 150 mensen, die te maken hebben met een burn-out of stress klachten en geef darnaast veel cursussen in bedrijven. Mijn passie zijn thema's rond om interpersoonlijk gedrag, de impact & werking van het brein en gezondheid-thema’s zoals voeding (orthomuleculair adviseur), beweging, slaap of ademtechnieken.
Ik ben gediplomeerd en gecertificeerde mindfulness trainer, categorie 1 (=hoogste categorie) en lid VMBN....maar 'what's in a name'. Het gaat om expertise, kennis en ervaringen. En dat bereik je vooral door veel met mensen en diverse groepen te werken. 

Wat heb ik extra in huis?
Ik houd me bezig met gezondheid en leefstijl vanuit verschillende invalshoeken en hoe je een lichaam en geest weer krachtig en energiek kunt krijgen. Naast mindfluness is ook voeding/nutriënten, het immuunsysteem of hormonen een onderdeel hiervan. Kennis die ik graag deel.

Mijn repertoire omvat:
– rust en ontspanning
– stress management
– inzichten in gedrag & patronen
– mindfulness
– versterken van het immuunsysteem
– darm-brein-connectie
– cell-mitochondrien & energielevel 
– verbeteren van slaap
– ademtechnieken
– diverse meditatietechnieken
– voeding en/of aanvullende supplementen (opleiding als orthomoleculair adviseur)
– energieker door leefstijl-aanpassingen

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding