Vanuit verbinding herstellen: Psychologische begeleiding aan mensen met een eetstoornis

 Juniper- Therapie en begeleiding bij eetstoornissen | Irene De Groot
 Spaarndam

Psychologische begeleiding aan mensen met een eetstoornis of eetprobleem. Tevens advies en begeleiding voor naasten. Ervaren professional én ervaringsdeskundige op het gebied van herstellen van een eetstoornis.

Loop je rond met eetproblemen, een laag zelfbeeld, hoge eisen aan jezelf, sociale spanningen, hoog sensitiviteit en/of faalangst? Of ben je klaar met hoe je het leven zoals het nu is door komt en wil je LEVEN, maar vind je dit spannend? Of wil je af van je eetprobleem, en meer..., maar durf je niet te geloven dat dit voor jou ook mogelijk is? 

Ik ben er voor iedereen, of je nu dun, gemiddeld of dik bent. Hoe je eet- en leefpatroon er ook uit ziet. Een eetprobleem is sowieso naar en serieus te nemen, mocht jij jezelf dit afvragen. Wees niet bang om jezelf bij mij aan te melden. Ik weet uit ervaring hoe het is om rond te lopen met een eetstoornis.

Ook ben ik er voor alle naasten die steun, begeleiding of eenmalig advies willen. Met of zonder betrekking van hun dierbare met eetstoornis. Live afspreken, een telefonische afspraak of videobellen is hierbij mogelijk.

Maak een gratis eerste afspraak via mijn website of per mail. Je bent welkom!

Over Irene De Groot

Mijn naam is Irene en ik heb tegenwoordig een praktijk voor eetstoornissen in Oud-Spaardam. Hiervoor werkte ik ruim tien jaar in de specialistische ggz met mensen met een eetstoornis en hun naasten.

Omdat ik voor iedereen die te maken heeft met een eetstoornis bereikbaar wil zijn, ben ik voor mezelf begonnen. Fijn is wel dat ik veel ervaring heb opgedaan in het werken in een team en ik heb veel geleerd over verschillende verschijningen van onderliggende problematiek. Denk hierbij aan angst, dwang, vermijding, depressie, verslaving. Maar denk ook aan problemen die onder de eetstoornis kunnen liggen, zoals AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid, trauma en misbruik.

Ik ben sociotherapeut van origine, maar heb zowel individuele- als groepstherapie, als systeembegeleiding gegeven binnen eetstoornissenland. 

Naast mijn ervaring had ik zelf 8 jaar een hardnekkige eetstoornis, waarbij ik me herkende in verschillende typen eetstoornissen. Mijn behandelingen heb ik als onbevredigend ervaren, omdat ik te weinig ervoer dat er uitgegaan werd van mijn eigen kracht en kennis over mezelf (ook al dacht ik toen dat ik gek was, ik wist óók wat ik in huis had, ergens....). Ook had ik meer behoefte aan diepere lagen van ontwikkeling, niet alleen de focus op eten en gewicht. 

Inmiddels ben ik ruim 17 jaar hersteld van mijn eetstoornis en heb ik me gespecialiseerd in eetstoornissen en de vaak onderliggende identiteitsproblemen. Ik heb veel reguliere zorgervaring en ben me gaan verdiepen in antroposofische kijk op ziekte en stoornissen en ben de natuur gaan gebruiken als hulp- en inspiratiebron tijdens het herstel.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding