Traditioneel helende Oosterse Chi kung & Tai Chi

 Heemsteedse School van de 13 technieken KEN | Roy J.J. van den Bergh
 Badhoevedorp

Ik geef 2 vormen van Chi Kung. Traditionele chinese 8-zijde brocaat en Taiwanese zijderups Chi Kung.

Door Chi Kung te trainen kunnen wij energie van de aarde en de kosmos opwekken, sturen en kanaliseren. Door deze energie te harmoniseren zijn er tal van mogelijkheden om deze te gebruiken de gezondheid te ondersteunen. 

We doen simpele oefeningen waar de ademhaling centraal staat en de bewegingen erop zijn gericht de meridianen te openen, de interne organen te masseren en de spieren en pezen te versterken. Doorstroming van energie door je ruggengraat gaat gepaard met het soepel maken van je spieren en pezen in je rug/schouders/nek waardoor je je energieker voelt. 

  • Ik geef 3 vormen traditionele Yang stijl Tai Chi. De 60-, de 64- en de 128 vormen. 

Het is een veelzijdig systeem van bewegingstechnieken en ademhalings- en meditatieve oefeningen. Tijdens het oefenen hiervan worden én lichaam én geest getraind. Het zenuwstelsel wordt geintensiveerd. Een betere lichaamshouding en bloedsomloop, kalmere ademhaling en meer flexibiliteit ontstaan, tegelijkertijd kunnen zelfvertrouwen, innerlijke rust, doortastendheid en concentratievermogen groeien.

Over Roy J.J. van den Bergh

Mijn naam is Roy J.J. van den Bergh (Leraar Martial Arts (LMA)) ik kwam in 1979 voor het eerst met Tai Chi Chuan/Chi Kung in aanraking. 

Ik hield mij toen meer met disciplines bezig,  zoals judo, kickboksen en zwemmen. Ik dacht toen dat Tai Chi Chuan/Chi Kung meer iets voor later (lees als ik ouder) was.

Begin jaren 90 begon ik mijzelf te trainen vanuit instructieboeken, maar behaalde hierbij niet het gewenste resultaat. Ik ging op zoek naar een Si-fu (leraar/meester) die ik vond in de persoon van M. Staalduynen, later ook van W.C.C. Chen en  L.Stone,  waar ik lessen volgde, en R. Warrens, waar ik nog steeds lessen volg.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding