Yoga workshops, cursussen, retraites en privé sessies

 Yoga met Natanja van den Brink | Natanja van den Brink
 Bloemendaal

Natanja deelt enthousiast en met liefde haar passie voor yoga. Naast wekelijkse lessen geeft ze workshops, cursussen, retraites en privé sessies op verschillende locaties en festivals. Natanja doceert sinds 2017 bij de docentenopleiding Saswitha.

Natanja geeft naast wekelijkse Hatha yogalessen ook op verschillende locaties en festivals (o.a. Yogafestival Terschelling) yoga, ademsessies, workshops en retraites.Ook doceert Natanja sinds 2017 bij Saswitha, docentenopleiding voor yoga & wijsbegeerte, de Chakrafilosofie. Dit is een combinatie van yogalessen en achtergrondkennis van de chakra leer. Online kun je Natanja ook vinden bij het platform Lazygym, speciaal voor sporters én yogi’s.

  • ‘Wat een zalige les, het was één grote meditatieve flow, ik voel me totally chill.’ - Anita
  • ‘Wat is zo waardeer in je lessen is de zachtheid in je stem. Dat leert me ook zachter te zijn voor mezelf. Ik raak mezelf echt aan en zie hoe streng ik soms ben.’ - Astrid
  • ‘Eerst moest ik wennen aan deze vorm van yoga. Vooral omdat ik merkte dat ik ontwend was om gezond te ademen. Nu voel ik me zo thuis en blijf ik me iedere keer weer verbazen wat de adem voor me doet.’-  David

Over Natanja van den Brink

Dankzij lichamelijke klachten belandde ik op het yoga pad. Mijn “doel” was pijnverlichting. Ik vond niet alleen vermindering van klachten, zelfs een volledige verandering op mentaal niveau. Yoga brengt mij in contact met mezelf, leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis.

Dankzij yoga ervaar ik dat “het goed is, zoals het is”. Ieder is uniek, bijzonder en toch staan we in verbinding met elkaar. 
Yoga is een levenswijze geworden. Het verrast me ieder moment opnieuw, het verbindt me met mezelf en mijn omgeving, ik ontmoet diepgang in de beoefening. Rust in het denken, helderheid en stilte. Yoga is...alles in één.

Verdieping en verbinding

Sinds 1998 beoefen ik yoga. Rond 2002 ervaarde ik de krachtige yoga vorm Power yoga. Hierna volgde Hatha yoga. Een innerlijke reis, verdieping, die ik wilde delen met anderen. Als coach motiveerde ik mijn cliënten hun hart te volgen, datgene te zijn en te doen wat ze ten diepste wensten. Ik ontdekte dat yoga mijn weg is. In de lente van 2013 heb ik de opleiding Saswitha afgerond en sinds 2009 geef ik les. Eerst, als medeoprichter, bij Yogacentrum Innerwork, vervolgens bij de Body en Mind studio, Yogastudio Santpoort, Shanti, en op de zolder van de Daalse Lente. In het voorjaar van 2013 had ik het inititatief genomen voor Yoga Bloemendaal, een yogacentrum voor iedereen. Sinds 2018 heb ik dit centrum overgedragen en nu houd ik me als zefstandige voornamelijk vakinhoudelijk bezig . 

Lesgeven 
Mijn lessen zijn afwisselend en met beide voeten op de grond. Dynamische en statische houdingen wisselen elkaar af, je ervaart kracht en ontspanning, en hoe dit in balans te brengen. Je wordt je bewust van het ritme van je adem, de basis van Hatha yoga, hoe deze energie te bundelen en richten middels concentratie. Je ervaart rust, zowel mentaal als fysiek. Iedere les kent een thema, waarvan de chakra’s de belangrijkste zijn. Ook laat ik mij inspireren door onder andere de sutra’s van Patanjali, onze kinderen Bodil en Tara en al wat ik zie, ervaar of opmerk. De lessen zijn ook te volgen voor Engelstaligen. Regelmatig volg ik workshops/opleidingen in binnen-en buitenland. Naast lesgeven kun je mij vragen voor één-op-één sessies en geef ik workshops & cursussen..

Achtergrond

  • Saswitha, opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte
  • Modules: Anatomie, Mindfulness, Meditatie, Ademtherapie, Filosofie, Adem & Pranayama, Ayurveda
  • Specialisatie: Chakrapsychologie en -filosofie
  • Yogacentrum Jip & Jan
  • Kinderyogadocent
  • Cursus Yoga & Ayurveda - Saswitha
Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige & Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding