Feldenkrais, bewustwording door beweging

 Praktijk voor Feldenkrais en Mindfulness | Ellie de Jong
 Haarlem

Vanuit de Feldenkrais methode werken we aan bewust worden door bewegen. Door eenvoudige en speelse bewegingen (meest liggend of zittend op de stoel) ontdek je nieuwe mogelijkheden om te bewegen. 

Je leert met aandacht te gaan staan, zitten en lopen en je ontdekt  je gewoontepatronen ( je houdt je adem in als je iets doet, of je gebruikt teveel kracht). In deze gewoontes  speelt niet alleen beweging een rol, maar ook voelen (je niet bewust zijn van bepaalde delen van jezelf) en denken (dit kan ik niet, heb ik nooit gekund).

  • Het bewust ervaren van hoe je beweegt vermindert spanning, vermoeidheid, pijn en stijfheid. Je ontdekt meer mogelijkheden om op verschillende manieren te bewegen en te handelen. Ervaar wat bewust bewegen doet met je lichaam en geest en hoe goed dat voelt in het leven van alledag. Mindful bewegen, dat is Feldenkrais.

Feldenkrais is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar haar/ zijn bewegingspatronen en daarin verandering wil brengen. Daarnaast kan deze cursus voor mensen met (langdurige) lichamelijke en/ of stress klachten een verrassend therapeutisch effect hebben.

Over Ellie de Jong

Ik ben afgestudeerd als psycholoog en heb onder meer veel ervaring in lesgeven aan groepen in het beroepsonderwijs. Gaandeweg raakte ik geïnteresseerd in methoden om lichaam en geest weer tot een geheel te maken. In de psychologie alleen vond ik die niet.

Ongeveer 30 jaar geleden leerde ik Chi Kung en Feldenkrais kennen in een Zen meditatie groep. Elke dag zijn deze methoden een bron van inspiratie voor mij. Het helpt om stress te verminderen en de energie gaat weer stromen. Ik kan niet zonder!

Sinds 2008 heb ik een praktijk voor Feldenkrais in Haarlem. In Heemstede geef ik aan senioren Feldenkrais lessen op de stoel. Ook geef ik geregeld een Slaapcursus in het Inloophuis in Santpoort-Noord en binnenkort in het Inloophuis in Haarlem. Daarnaast geef ik in voor- en najaar een mindfulnesstraining bij Opia Yoga  in Haarlem.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding