Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

WO 05 okt  |  14.00 - 17.00 uur

Start Mindfulnesstraining

  • Praktijk voor Feldenkrais en Mindfulness | Ellie de Jong
  • 05 okt 2022 t/m 07 dec 2022 | Data: 5, 12 en 26 oktober, 2, 9, 16, 23 (stiltemiddag) en 30 november, 7 december 2022. Alle middagen zijn van 14 tot 17 uur (inclusief een theepauze)
  • 295,00 | Door een aantal ziektekostenverzekeringen wordt de mindfulnesstraining vergoed.

Mindfulness betekent doelbewust gewaar zijn van moment tot moment zonder oordeel. Jon Kabat–Zinn heeft sinds 1979 mindfulness een plaats gegeven binnen de gezondheidszorg door een achtweekse training te ontwikkelen, gebaseerd op Boeddhistische meditatie en yoga, aangevuld met westerse kennis over stress.

In de training leer je om met een milde en niet oordelende  aandacht je lichaam, gevoelens en gedachten waar te nemen. De invloed van stress op je lichamelijk en psychisch functioneren wordt zo duidelijk. Je kunt ervaren dat automatische reacties op stress kunnen veranderen door erbij stil te staan. Dit heeft een gunstige invloed op  je gezondheid  bv. op pijn, ziekte en psychische klachten. Door de oefeningen ontwikkel je veerkracht. De training is geschikt voor iedereen die anders wil leren omgaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in het leven. 

  • De inhoud van de mindfulnesstraining is praktisch. Verschillende meditatieoefeningen worden uitgelegd en beoefend. Daarnaast wordt er stil gestaan bij theorie met betrekking tot mindfulness. Je krijgt een werkboek dat dient als naslagwerk en dat theorie en literatuurverwijzingen bevat. Ook krijg je de beschikking over (audio)oefenmateriaal om thuis mee te oefenen. De training spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen.

De training wordt gegeven door Ellie de Jong. Zij is psycholoog en mindfulnesstrainer, en heeft onder meer veel ervaring in het beroepsonderwijs. Daarnaast geeft ze sinds 2008 Feldenkrais lessen in Haarlem. Ook verzorgt ze een slaapcursus op diverse locaties zoals in een Inloophuis voor mensen met kanker. Zij is een beoefenaar van Chi Kung en mediteert in de Zen traditie.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding