Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

ZO 01 okt  |  10.30 - 12.00 uur

Lezing: Zinvol oud(er) worden - door Ad Stam

  • De Kapel, Centrum voor Zingeving en Cultuur |
  • U hoeft zich niet aan te melden
  • 10,00 | Richtbedrag ter dekking van de kosten. Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

In deze lezing zal Ad Stam ingaan op vragen over ouder worden.

Zoals: Wat is met het ouder worden nu nog echt belangrijk? Hoe word ik tevreden met wat ik nog kan en ook met wat ik niet meer kan? Kan ik nog steeds lerend in het leven staan? Wat kan ik leren van de moeilijke dingen die mij zijn overkomen? Hoe kan ik me vrijer maken van mijn houvasten en openen voor de speciale kansen die deze levensfase biedt? Wat is waardig menszijn?

  • Oud worden is een kunst, een weg naar het einde, maar ook naar een nieuw begin.

Ad Stam is 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs: op basisscholen, een huishoud(lavo)school, bij de schoolbegeleidingsdienst en als schoolleider. De laatste 25 jaar werkte hij in het vrijeschoolonderwijs. Hierin gaat het niet alleen om weten en kunnen en om nut, maar ook om verbeelding, verwondering, gevoel voor schoonheid, creativiteit en morele sensitiviteit; niet alleen om de inhoud die geboden wordt, maar vooral ook om de vormende waarde ervan. Vanuit deze visie schreef hij het boek ‘Onderwijs voor een rijkere wereld’ met als ondertitel ‘Op weg naar wijsheid’. Na zijn pensioen gaf hij bewegings- en ontspanningslessen aan mensen met burn-outproblemen en verzorgde hij weekends ‘Meditatie in rust en beweging’. Daarnaast gaf hij Nederlandse lessen aan vluchtelingen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding