Systeemtherapie: Partner relatietherapie, Gezinstherapie, Ouderbegeleiding, Individuele therapie

 Praktijk Renee van Hoof | Renée van Hoof
 Haarlem

Ik begeleid stellen, gezinnen (ook met volwassenen kinderen), ouders en families of anderen dierbaren wanneer zij vastlopen in hun relatie(s). Ook begeleid ik mensen individueel. 

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op de relaties tussen mensen en de context waar mensen deel  van uitmaken.

De relaties met de mensen om ons heen bepalen in belangrijke mate hoe we ons vormen en ontwikkelen en zijn van invloed op hoe we voelen, denken en handelen.

We hebben allemaal behoefte aan fijne en veilige relaties. We willen ons graag gezien, gehoord en bevestigd voelen.

Er is aandacht voor jullie individuele en gezamenlijke geschiedenis en hoe die jullie relatie nu beïnvloeden. Er wordt in het ‘hier en nu’ gekeken waar het hapert en stagneert en hoe daar weer een positieve beweging in kan komen. Er is aandacht voor jullie kwaliteiten, want daar kun je op bouwen. Er is steun voor jullie allemaal, ruimte voor ieders perspectief en beleving, zonder oordeel. Met als doel dat ieder zich werkelijk gezien, gehoord en ontvangen voelt. Dan kun je elkaar werkelijk ontmoeten, kan de liefde weer gaan stromen en kun je vanuit vertrouwen met elkaar verder. En mocht dat toch niet wenselijk of haalbaar zijn, dan kun je in goede harmonie afscheid van elkaar nemen.

Voel je welkom!

Over Renée van Hoof

Ik ben opgeleid als psycholoog, systeemtherapeut en antroposofisch psychotherapeut. Momenteel volg ik een opleiding tot haptotherapeut. Ik heb daarnaast een goed gevulde rugzak aan werkervaring en levenservaring.

Als jong kind al was ik me bewust van de diversiteit en eigenheid van de mensen om mij heen. Ik observeerde graag hoe mensen met elkaar omgingen en zich tot elkaar verhielden. Ik zag de relaties tussen mensen als een soort kunstig spinnenweb, dat ik als het ware van bovenaf waarnam, maar waarin ik ook mijn eigen plek zag. Het voelde rijk om me onderdeel te voelen van het grote geheel. En zo kijk ik daar nog steeds naar. 

De menselijke ontmoeting is de rode draad in mijn leven en werk
De spiegel die anderen ons tonen in de ontmoeting kan ons veel leren over onszelf, hoe we in de wereld staan en ons verhouden tot anderen. We zijn onlosmakelijk verbonden met onze medemensen en de wereld waarin we leven. We neigen van nature naar verbinden en we hebben elkaar nodig om te overleven, groeien en bloeien. 

Als therapeut zie ik mezelf niet als deskundige of expert, maar meer als reisgids en reisgenoot
Samen gaan we op reis. Ik fungeer als kompas, tolk of kaart van het gebied. Het doel en de bestemming van de reis bepaal jij of bepalen jullie samen met mij. Ik zorg ervoor dat de reis veilig verloopt, dat we niet verdwalen en dat jezelf en elkaar niet uit het oog verliest onderweg. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding