Somatic Experiencing®, Traumatherapie, Systemisch werk, NLP

 Soulstice | Praktijk voor coaching en therapie | Cynthia Oppelaar
 Haarlem

Bij dreigend gevaar reageert ons lijf automatisch met vechten, vluchten of bevriezen. Is het gevaar voorbij, dan stopt deze reactie en pakken we de draad van ons leven weer op. Maar als op dat moment de tijd en/of de juiste support ontbreekt, dan kunnen we in die overlevingsreactie vast komen te zitten. Dit kan ook gebeuren als je je (langdurig) onveilig hebt gevoeld. Het gevolg: je lijf blijft op allerlei dingen reageren alsof er nog steeds gevaar dreigt. Zelfs als je met je hoofd weet dat er geen gevaar is. Deze overlevingsreactie is dan een overlevingspatroon geworden dat zich diep in je autonome zenuwstelsel afspeelt. Dus daar waar o.a. onze hartslag, ademhaling, bloeddruk, temperatuur en spijsvertering worden geregeld.

Trauma is not only the bad things that happened to you. Trauma is also the good things that should have happened, but did not. ∞ Gabor Maté ∞

Wat stress, burn-out en trauma met elkaar gemeen hebben, is die ontregeling in het autonome zenuwstelsel. Somatic Experiencing® is een lichaamsgerichte therapie op basis van een wetenschappelijk onderbouwde methode voor het werken met fysieke en psychologische symptomen van stress, shock en trauma.

Wat we kwijtraken door trauma, is de verbinding met onszelf en ons gevoel van veilgheid. En daardoor wordt het ervaren van verbinding met anderen ook problematisch. Gelukkig is dit omkeerbaar. Wees welkom om samen de mogelijkheden te verkennen.

Sessies worden deels vergoed vanuit vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen. Je eigen risico wordt daarbij niet aangesproken. Kijk op mijn website voor meer informatie.

Over Cynthia Oppelaar

Ik begeleid met veel passie en plezier professionals, studenten en andere leuke mensen in hun vraagstukken rondom persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het is mijn missie om mensen te helpen bij het (her)vinden van heelheid in zichzelf, en bij het herstellen van de tegenslagen die het leven ook biedt. Ik werk met de veronderstelling dat elke wond ook belangrijke geschenken bevat. Graag ondersteun ik jou bij het vinden en uitpakken van deze cadeaus zodat deze jou dienen bij het creëren van het leven waar jij ten diepste naar verlangt. 

Mijn specialismen:

  • psychosociale therapie (Register therapeut RBCZ®)
  • lichaamsgericht traumawerk o.b.v. Somatic Experiencing® en de polyvagaal theorie
  • systemisch werk (familieopstellingen, organisatieopstellingen, opstellingen van ziekten & symptomen, traumaopstellingen)
  • begeleiden van studenten (als studentendecaan / studiecoach)
  • organisatie- en veranderkunde
  • begeleiden van organisaties

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stress en Burn-out Coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding