MNRI Reflexintegratie en Lichaamsgerichte (trauma)therapie

 Mozadiek | Manon Kater
 Haarlem

MNRI - Masgutova Neurosensorymotor Reflex Integration richt zich op het natuurlijke herstel en activatie van het centrale zenuwstelsel en de hersenen en daarmee op de oorzaak van jouw fysieke, emotionele, energetische en mentale klachten.

Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap en/of met de geboorte, of er is sprake van overgeërfd trauma, dan kunnen primaire reflexen niet goed ontwikkelen en tot volledige rijping komen en zal het lichaam reflexmatig reageren ter bescherming en overleving. Er worden compensaties ontwikkeld om reflexen onder controle te krijgen (oa ADHD, ADD, PDD-NOS).

De reflexen blijven geheel of gedeeltelijk actief en onbewust proberen we deze te onderdrukken, wat niet alleen hard werken voor ons lichaam is maar ook heel vermoeiend kan zijn. Dit kan leiden tot ontwikkelingsvertraging, gedragsuitdagingen, leermoeilijkheden, concentratieproblemen, (faal)angst, gevoelens van onbehagen, vermoeidheid, stress, onzekerheid en/of onveiligheid en allerlei emotionele, fysieke en/of chronische klachten.

Reflexen kunnen ook op latere leeftijd door een ongeluk, een traumatische ervaring of stress opnieuw actief worden. Mensen ervaren bijvoorbeeld een plotseling gebrek aan concentratie, verminderd functioneren, alertheid, spanningen, geen grip meer op de situatie hebben, etc.

Het doel van MNRI® is om nog actieven reflexen (alsnog of opnieuw) te helpen integreren.
Dit natuurlijke integratieproces wijst het lichaam de weg, herinnert het brein aan de bewegings- en reflexpatronen die in de genen liggen opgeslagen, herstelt en creëert hersenverbindingen. Hierdoor kunnen volgende stappen in de ontwikkeling gezet kunnen worden. Dit leidt tot minder stress, een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, efficiënter functioneren, een beter leervermogen en een optimaler gevoel van welbevinden.

Over Manon Kater

Ik heb een enorme nieuwsgierigheid naar datgene wat mensen motiveert, waarom ze zich gedragen, handelen, communiceren, bewegen zoals zij doen. Ik denk graag in mogelijkheden. Zo is mijn eigen reis ook begonnen toen ik voor het eerst naar het buitenland verhuiste. Een andere omgeving, andere cultuur, gewoontes, gebruiken, voeding, taal, omgang met elkaar. Het opende mijn perspectief voor een andere manier van Zijn, een gevoel van ruimte, vrijheid.

Weer terug in Nederland, na 15 jaar in verschillende landen te hebben gewoond en gewerkt als reisleiding ervoer ik vrij snel het effect van sociaal maatschappelijke druk, de regelgeving, de stress die het me gaf en de pijn in mijn lichaam die het veroorzaakte. De pijn in mijn lichaam dwong mij mezelf te ont-moeten, zo binnen zo buiten zegt men wel. Hoe kon het dat de buitenwereld zo’n enorme impact had op mij, waardoor ik het gevoel had geen regie meer over mijn eigen leven te hebben? Nu, jaren verder weet ik dat dit te maken had met mijn eigen gevoel van veiligheid, onverwerkt trauma, overlevingspatronen, deregulatie van mijn zenuwstel. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaamsbewustzijn, mijn intuïtie en vooral trouw te blijven aan mezelf.

We zijn allemaal uniek, wat voor mij werkt hoeft niet voor jou te werken. Graag ontdek ik samen met jou wat jouw ingang is om je te openen voor jezelf, of dit nu op fysiek en/of energetisch niveau is, wat in mijn benadering vaak samen gaat. Voel je vrij contact met mij op te nemen.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding