Verwerking van trauma m.b.v. de lichaamsgerichte methode van Peter Levine: Somatic Experiencing®

 Praktijk van Milt | Annelies van Milt
 Haarlem

In mijn praktijk in Haarlem Centrum geef ik Lichaamsgerichte coaching & therapie sessies en ben gespecialiseerd in burn-out, stress en trauma gerelateerde klachten.

Trauma en stress gerelateerde klachten kunnen ontstaan als een of meerdere gebeurtenissen in je leven te overweldigend voor je zenuwstelsel waren om volledig te kunnen verwerken. De gebeurtenis is voorbij maar de spanning van de gebeurtenis blijft als het ware hangen in je lichaam met vaak vervelende (o.a. PTSS-) klachten tot gevolg. 'Er over praten' blijkt dan niet voldoende effectief om hier van te herstellen. 

  • De methoden die ik gebruik zijn lichaamsgericht: ze richten zich op de effecten van emoties, stress en trauma in je lichaam. 

De 'Somatic Experiencing' (SE) methode is een lichaamsgerichte, wetenschappelijk onderbouwd methode voor het ontladen van stress en traumaverwerking, ontwikkeld door Dr. Peter Levine & gebaseerd op de 'Polyvagaal Theorie' van Dr. Stephen Porges

Tijdens een sessie kijken we wat nodig is om vast gelopen spanning stukje bij beetje te ontladen. Bij elke ontlading ervaren mensen vaak een afname van hun klachten. We gaan op een effectieve manier te werk om minder last te hebben van je symptomen/klachten. Zodat je weer met meer vertrouwen en plezier aanwezig kan zijn in het hier en nu.

Naast de SE methode werk ik ook met de 'Cranio Sacraal therapie' methode en met '(Familie)opstellingen'. De methoden waarmee ik werk activeren en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

In het moment kijken we wat er nodig is en wat aansluit bij jouw hulpvraag en proces. 

Over Annelies van Milt

Al op jonge leeftijd werd ik mij bewust hoe de dingen die je in je leven meemaakt van invloed zijn op hoe je de wereld beleeft en hoe (onbewuste) patronen de manier waarop we met situaties om gaan beïnvloeden. 

Jarenlang werkte ik als maatschappelijk werkster en 16 jaar in een Blijf van m’n lijf huis. Hier was ik regelmatig getuige van hoe mensen gevangen door trauma, ongewild steeds opnieuw in ongezonde situaties terecht kwamen, zonder hier zelf de controle in te ervaren. 

Ikzelf had op mijn eigen pad van bewustzijn gezien en zelf ervaren hoe herstel van oude wonden mogelijk is, en voelde een diepe motivatie om mensen in dit verwerkings- en herstel- proces te begeleiden. 

De afgelopen 20 jaar verdiepte ik mij in diverse methoden van zelfregulatie, stress ontlading en trauma behandeling. En specialiseerde mij uiteindelijk in de 'Somatic Experiencing®' methode, '(Familie) Opstellingen' en ben 'Cranio Sacraal Therapeut' in opleiding.  

Deze verschillende methoden activeren en ondersteunen het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Iets dat vanuit mijn ervaring het beste werkt. Je lichaam weet als geen ander, zelf wat er nodig is. In contact komen met de lichaamseigen intelligentie zie ik als de weg naar herstel. 

Sinds 2018 geef ik sessies vanuit mijn eigen praktijk. 

Het voelt rijk en betekenisvol om mensen te ondersteunen in hun herstel- en groeiproces en hun zoektocht naar een meer authentiek, autonoom en vrij leven. Mensen hierin begeleiden is wat ik het liefste doe.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding