Wonderen van ontwikkeling
DO 14 oktober | 20.00-21.30 uur | Haarlem

10,00


Nauwkeurige waarneming van het groeiproces bij planten levert een verrassende ontdekking op: je kunt zo ook kijken naar ontwikkelingen bij de mens én in zijn plannen en projecten.


Een lezing door Jan Diek van Mansvelt over zijn nieuwe boek Wonderen van ontwikkeling waarin hij een respectvolle blik geeft op de natuur als dienende partner van mensen. Het wezensaspect van de plant vertegenwoordigt hier de natuur. Nauwkeurige waarneming van het groeiproces bij planten levert een verrassende ontdekking op: je kunt zo ook kijken naar ontwikkelingen bij de mens én in zijn plannen en projecten. De knoop blijkt daarbij een centraal gegeven te zijn en metamorfose aan te kondigen. Metamorfose is de ultieme kunstgreep van het wezen om aan stilstand te ontkomen en ontwikkeling te bewerken.

Jan Diek van Mansvelt, dr. sc. (1943) is bioloog en voormalig bijzonder hoogleraar Alternatieve Landbouw aan de Universiteit Wageningen. Thans is hij zelfstandig consultant, gevraagd spreker en publicist. Eerder schreef hij Dwarskijken op Darwin en samen met collegae de Checklist for Sustainable Landscape Management.

www.antroposofiehaarlem.nl

Van Dam Huis
Prinsen Bolwerk 3B
2011MA Haarlem

Jan Diek van Mansvelt
info AT antroposofiehaarlem DOT nl

Meer agenda van Antroposofische Vereniging Haarlem

oktober 2021

Workshop Socratisch gesprek, met Kirsten Koppel

ZA 02 okt 10.00 uurCentra voor Bewustwordingworkshop
Workshop Socratisch gesprek, met Kirsten Koppel

Het Socratisch gesprek is gebonden aan een aantal regels die ervoor zorgen dat het zijn karakter van gezamenlijke zoektocht behoudt. Voor alle deelnemers betekent een Socratisch gesprek een verheldering van de eigen overtuigingen en idealen.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Kirsten Koppel
De Kunst van het Kunst kijken

ZA 09 okt 10.30 uurCentra voor Bewustwordingworkshop
De Kunst van het Kunst kijken

Deze workshop beoogt handvatten aan te reiken om lang actief een kunstwerk te kunnen bekijken, het in je op te nemen en talloze verrassende ontdekkingen te doen. Als je zo gaat kijken, weet je niet wat je ziet!
Antroposofische Vereniging Haarlem
Liesbeth van Beek
Sterven en daarna

DO 14 okt 15.30 uurCentra voor Bewustwordingcursus
Sterven en daarna

Werkplaats: over sterven en de weg die daarna wordt ingeslagen. Over wat betekent sterven voor mij? Aspecten en zoektocht in inleiding en gesprek.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Drude van Houwelingen
Een visitekaartje van jezelf: een biografische oefening

DO 28 okt 20.00 uurCentra voor Bewustwordingcursus
Een visitekaartje van jezelf: een biografische oefening

Werken met het 4-ledig mensbeeld. We zetten 4 verschillende brillen op om naar onszelf te kijken. Het waarmee, hoe, waarnaar en waartoe geef jij je leven vorm. We gaan actief aan de slag, alleen en samen.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Taletta Bierens

november 2021

Reflectief/creatief schrijven

DI 02 nov 14.00 uurCentra voor Bewustwordingcursus
Reflectief/creatief schrijven

Van dagboek tot memoires – mensen schrijven over wat ze doen en beleven en reflecteren daarop. Als uitgangspunt voor het herinneringsschrijven nemen we dit keer de elementen: aarde, water, lucht en vuur.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Liesbeth van Beek
Boetseercursus Platonische lichamen

ZA 06 nov 10.00 uurCentra voor Bewustwordingcursus
Boetseercursus Platonische lichamen

Wij richten ons in deze 4 bijeenkomsten op de meest toegankelijke van deze vormen. Niet het resultaat maar de beleving zal centraal staan bij wat we al werkend aan deze vormen tegenkomen en wat deze vormen ons te bieden hebben.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Afke Roggeveen

december 2021

Muziek maken doe je samen

DO 16 dec 20.00 uurCentra voor Bewustwordingworkshop
Muziek maken doe je samen

In deze muziek workshop gaan we verschillende instrumenten bespelen en samen laten klinken. We gaan ontdekken wat je tegenkomt als je samen muziek maakt.
Antroposofische Vereniging Haarlem
Annemiek Vloon

Zoek een aanbieder op onderwerp

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca & Catering Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling & Schrijven Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Verlies- en rouwbegeleiding Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!