(Online) Workshops Ontstressen en privé coaching ontstressen

Vanuit mijn bedrijf Leef stressvrij geef ik regelmatig (online) workshops ontstressen.

In deze (online) workshop leer je een 5 stappenplan waarmee je snel en makkelijk stress oplost. Dit stappenplan heet Het ABC van ontstressen en komt van de methode Live The Connection, waarmee ik werk in mijn bedrijf.

De workshop wordt gegeven in 2 delen van 2 uur.

Programma deel 1

 • Wat is stress    
 • Stresssignalen herkennen bij jezelf
 • Wat gebeurt er bij stress in je lichaam
 • Het ABC van ontstressen leren
 • Hoe je het ABC van ontstressen dagelijks toepast

Programma deel 2 (1 week of 2 weken later)

 • Evaluatie ontstressen/vragen
 • ABC van ontstressen samen doen
 • Gevolgen van stress voor je lichaam
 • Gevolgen van stress voor de relatie met jezelf en anderen
 • Leren spiertesten
 • ABC van ontstressen doen met spiertesten
 • Vragen

Naast de Workshops Ontstressen geef ik ook privé coaching ontstressen.

Bij privé coaching is er naast het leren ontstressen, ruimte om dieper in te gaan op je persoonlijke gedragspatronen en overtuigingen die stress veroorzaken. Ik begeleid je om deze gedragspatronen te herkennen en om te zetten in gedrag en overtuigingen die je ondersteunen en ontspanning geven,

Over Jacqueline de Vries

Na 12 jaar gewerkt te hebben in mijn Praktijk voor Kinesiologie en Bewustwording als kinesioloog heb ik ervoor gekozen om in 2022 verder te gaan als Ontstress Teacher & Coach en iRest Yoga Nidra teacher.

Vanaf 1-4-2022 heet mijn bedrijf Leef stressvrij met als slogan Van stress naar ontspanning en Vrijheid. Deze slogan geeft ook heel duidelijk mijn eigen weg en zoektocht weer. Doordat ik het ABC van ontstressen heb geleerd bij Live The Connection kan ik effectief stress oplossen en vanuit deze ontspanning kan ik vrij kiezen wat belangrijk is voor mij in het leven en dit realiseren. Ik gun ook anderen dat je op een makkelijke en snelle manier kunt ontstressen en vanuit ontspanning vrij kunt kiezen voor wat belangrijk voor jou is. Daarom vind ik het belangrijk om ook anderen het ABC van ontstressen te leren en doe dit via (online) workshops en privé coaching. Tijdens privé coaching worden ook de dieperliggende oorzaken van stress aangepakt en worden overtuigingen en gedragspatronen die stress veroorzaken omgezet in patronen die je ondersteunen en ontspanning geven.

Een aantal jaren geleden ging ik voor 2 proeflessen iRest Yoga Nidra naar Diana Aben. Ik ben nooit meer gestopt met iRest omdat ik me zo heerlijk ontspannen en opgeruimd voel na elke meditatie en weer helemaal bij mezelf terug kom.

Tijdens mijn eerste workshop iRest Yoga Nidra bij mijn leraar James Reeves ontdekte ik mijn Diepste Hartenwens. Dit was voor mij zo’n mooie ervaring dat ik daarna besloot om verder te gaan met iRest Yoga Nidra en de level I en II training bij hem te doen in Engeland. Na een certificatieproces van 2 jaar ben ik nu sinds november 2020 gecertificeerd iRest Yoga Nidra teacher.

 • Wat mij erg aanspreekt in iRest is het verwelkomen van wat er is. Bij het ervaren van iRest Yoga Nidra eindigde mijn zoektocht naar wie of wat ik in wezen ben. Ik kwam thuis bij mezelf. Ik vind het nog steeds heel fijn om iRest meditaties te doen en gebruik vaak mijn eigen opnames om heerlijk mee te gaan liggen en ontspannen.

Als kinesioloog ben ik ooit begonnen met het doel om mensen terug te brengen naar zichzelf. Ik besef nu pas wat ik daar echt mee bedoel, nu ik zelf ben thuis gekomen in de ruimte en helderheid van wie ik in wezen ben. Dit thuiskomen in jezelf gun ik ook anderen en wil daaraan bijdragen met mijn iRest Yoga Nidra lessen en ontstress coaching.

Leef stressvrij
Jacqueline de Vries

Foto 5 Jacqueline de Vries Klik om te vergroten

Leef stressvrij
Soestdijkstraat 62
2012 KT Haarlem


Professionals in de categorie Stressmanagement

Zoek een aanbieder op onderwerp persoonlijke groei gezondheid welzijn duurzaamheid

Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Storytelling Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Haarlem
Bewust Haarlem

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!