Via Corpo - Lichaamsgerichte trauma begeleiding

 Via Corpo | Nieke Koek
 Haarlem

Veel van onze lichamelijkheid wordt onderdrukt, wat resulteert in chronische pijn, stress en trauma. De signalen die een lichaam ons geeft zijn van grote waarde om te ervaren dat je leeft en verbindingen kunt maken met alles om je heen. De uitdaging is om die te mogen voelen als een bron van veiligheid. 

Lichaamsgerichte begeleiding betekend een holistische benadering waarbij er wordt gewerkt aan de fysieke, mentale en emotionele balans. Bij een gezond evenwicht ontstaat er ruimte voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de normale regulatie van gedachten en gedrag.

Ik werk met een verscheidenheid aan technieken om de beleving van het lichaam te onderzoeken. Denk hierbij aan haptonomische aanraking, vloeranker opstellingen, pendelen en focussen. Veel methodes zijn een mix van mindfulness, Somatic Experience, haptotherapie, EMDR en cognitieve gedragstherapie.

De sessies zijn in kleding en vinden plaats op de massage tafel, staand of zittend. Ik gebruik dekentjes en kussens voor extra geborgenheid.

Over Nieke Koek

Ik ben Nieke Koek, opgeleid tot interdisciplinair kunstenaar en lichaamsgericht trauma-begeleider. Mijn werk gaat over lichaamsbeleving en de rijkdom aan sensaties. 

In mijn vak als kunstenaar, docent en coach ben ik veel in gesprek over de beleving van het lichaam. Hier wordt vaak heel emotioneel op gereageerd en heeft mij doen beseffen dat ik mijn kennis en vaardigheden ook wil inzetten om mensen persoonlijk te begeleiden.

Naast een driejarige opleiding lichaamsgerichte trauma therapie lees ik continue wetenschappelijke artikelen en boeken met onderbouwing over de lichamelijke effecten van stress en trauma. Ik werk regelmatig samen met zorgprofessionals en wetenschappers voor verdieping van mijn kunstenaarschap en mijn lichaamsgerichte benadering.

Ik werk vanuit de combinatie lichaamsbeleving en psycho-educatie. Je kunt bij mij ook terecht als je simpelweg verbetering van lichaamsbesef wenst.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding