Praktijk voor haptonomie & lichaamsgerichte traumatherapie: EMDR & Somatic Experiencing®

 Praktijk Saskia Beukman | Saskia Beukman
 Heemstede

Soms loop je vast in je leven. Je hebt last van klachten als somberheid, vermoeidheid, niet kunnen voelen, gebrek aan energie en blijheid of het gevoel gevangen te zitten. Vaak is dat een reactie op ongezonde stress of een ingrijpende gebeurtenis.

Naast Somatic Experienceing® en Haptonomie, maak ik gebruik van: EMDR, Mindfullness, hart- coherentie, adem- en ontspanningstherapie, massage en heb mij verdiept in de Polyvagal Theory van Stephan Porge en TRE  (Trauma Released Exercises).

Over Saskia Beukman

Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam als therapeut in de gezondheidszorg. Eerst in de revalidatiezorg in het Spaarne Ziekenhuis en vanaf 2008 in mijn eigen praktijk. Door de haptonomie opleiding ben ik steeds beter gaan begrijpen hoe het lichaam reageert op stress en ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s).

Hierna heb ik mij verder verdiept in de behandeling van trauma’s en de fysieke klachten die daarmee samen kunnen hangen. Na de kennismaking met de behandelmethodes EMDR en Somatic Experiencing® wist ik dat ik hiermee verder wilde, hier heb ik diverse specialisaties voor gevolgd. 

Doordat ik als haptonoom en Somatic Experience therpeut ben opgeleid begrijp ik steeds meer van de wisselwerking tussen doorgemaakte stress en trauma en de reacies in het lichaam.  

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding