Praktijk voor haptonomie & lichaamsgerichte traumatherapie: EMDR & Somatic Experiencing®

 Praktijk Saskia Beukman | Saskia Beukman
 Heemstede

Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam als therapeut in de gezondheidszorg. Eerst in de revalidatiezorg in het Spaarne Ziekenhuis en vanaf 2008 in mijn eigen praktijk. Door de haptonomie opleiding ben ik steeds beter gaan begrijpen hoe het lichaam reageert op stress en ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s).

Hierna heb ik mij verder verdiept in de behandeling van trauma’s en de fysieke klachten die daarmee samen kunnen hangen. Na de kennismaking met de behandelmethodes EMDR en Somatic Experiencing® wist ik dat ik hiermee verder wilde, hier heb ik diverse specialisaties voor gevolgd. 

Naast Somatic Experienceing® en Haptonomie, maak ik gebruik van: EMDR, Mindfullness, hart- coherentie, adem- en ontspanningstherapie, massage en heb mij verdiept in de Polyvagal Theory van Stephan Porge en TRE  (Trauma Released Exercises).

In 2012 heb ik een kleinschalig complementair centrum opgericht en na een aantal jaar was het een logische vervolgstap om op zoek te gaan naar een grotere lokatie. Dat is gelukt en in 2017 ben ik  “De Nieuwe Lente - centrum voor vitaliteit & gezondheid” begonnen. Met als doel om multidisciplinair samen te kunnen werken met andere therapeuten.

Over Saskia Beukman

In 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherpaut.
Na veel ervaring te hebben opgedaan in het ziekenhuis waar ik bijna 10 jaar heb gewerkt, ben ik in 2008 voor mijzelf begonnen. Klachten en de herkomst van klachten in het lichaam hebben mij altijd bezig gehouden.

Doordat ik als haptonoom en Somatic Experience therpeut ben opgeleid begrijp ik steeds meer van de wisselwerking tussen doorgemaakte stress en trauma en de reacies in het lichaam.  

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding