Adem in. Een Yoga community die ademt. Fysieke gezondheid - mentale welzijn - persoonlijke groei

 Adem in | Yoga | Bob de Jong
 Haarlem

Bij Adem in vindt je alle tools en support die je nodig hebt. Of je nu net start met een eigen Yoga practice, je huidige practice nieuw leven in wil blazen of deze wil verdiepen. De ademhaling is hierin de kern en een mooie brug voorbij de houdingen naar de diepere aspecten van Yoga.

De kunst van het ademen
Je ademhaling is het centrale mechanisme tussen je lichaam en geest, het bewuste en onderbewuste. Het toffe is dat je deze kunt sturen en trainen (Pranayama) en hierdoor toegang krijgt tot allerlei belangrijke systemen in je lichaam.

Eigen practice
Het volgen van een groepsles is waardevol, maar de kracht van Yoga begint pas echt bij het ontwikkelen van een stabiele en evenwichtige eigen practice.

Community
Yoga heeft een rijke geschiedenis met vele stromingen, ontwikkelingen en een breed scale aan technieken. Het is dan ook niet gek om tijdens het bewandelen van je pad te verdwalen. Daarnaast gaat yoga om diepere kennis over en verbinding met jezelf, wat ook best confronterend kan zijn. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en biedt ADEM IN een veilige ruimte waarbinnen je al je interesses en ervaringen kunt delen!

  • Kleine groepslessen, te volgen bij Connected Haarlem (vlak bij zwembad De Houtvaart) of online;
  • Priveles;
  • Trainingen, cursussen, retreats, workshops (ook mogelijk voor bedrijven);
  • Coaching bij het ontwikkelen van je eigen practice en toepassing in je leven;
  • Online community, waar info en ervaringen worden gedeeld.

Kijk in de agenda en meld je aan. Tot snel! Om

Over Bob de Jong

Sinds 2017 heb ik mij verdiept in Yoga en al haar facetten. Van filosofie tot houdingen, van ademhaling tot meditatie en meer. Toch is het de werking en invloed van de adem wat mij het meest intrigeert en wat voor mij de deuren heeft geopend naar de diepere aspecten van Yoga. 

Ik ben opgeleid tot Pranayama docent bij het Kaivalyadhama instituut in India, dat bekent staat om het samenbrengen van traditie met moderne wetenschap. Kenmerkend voor dit systeem is dat het zich meer richt op lange termijn en blijvende veranderingen in het lichaam - met name het zenuwstelsel. Persoonlijke begeleiding en een gestaagde opbouw over een langere periode is daarom essentieel om dit op een veilige manier te bewerkstelligen.

Daarnaast ben ik actief binnen de Tantra Illuminated community van Christopher 'Hareesh' Wallis dat zich richt op de traditie van de Non-duale Shaiva Tantra, zoals het in de 11e en 12e eeuwe floreerde in Kashmir. Anders dan de meeste yoga traditities die ontwikkeld zijn voor monniken en nonnen die zich afsluiten van de samenleving, richt deze traditie zich op alledaagse mensen die werken en gezinnen onderhouden. Shaiva Tantra is dus bij uitstek geschikt voor toepassing in het hedendaagse moderene leven.

  • Al mijn kennis en ervaring deel ik graag met jou in groepsverband of privé, online of in persoon, bij bedrijven of gewoon bij jou thuis. Ik hoop je snel te ontmoeten!

Benieuwd naar wat mij verder interesseert en inspireert? Kijk dan op mijn website: www.bobdejong.yoga

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding