Paardencoaching voor kinderen | Haarlem

Paardencoaching, voor wie?

  • Als je wilt leren bewust te ontspannen in nieuwe of moeilijke situaties…
  • Als je wilt leren te vertrouwen op jezelf en je lijf…
  • Als je de grenzen wilt verleggen van wat je kan en durft…
  • Als je eigen kracht en ruimte wilt ontdekken…
  • Als je communicatieve of motorische vaardigheden wilt verbeteren…

Dan biedt Soy Visible een ervaringsgerichte vorm van begeleiding aan om je bij deze en andere levensvragen te helpen. 

Paardencoaching is een ervaringsgerichte vorm van begeleiding, om te werken aan bepaalde levensthema’s, voor jong tot oud. Individueel of in groep. Ik werk in mijn praktijk met name met kinderen en jongeren, met of zonder beperking.

Een begeleidingstraject start met een intake en van daaruit wordt het aantal werkafspraken bepaald. Zowel naast als op het paard worden uiteenlopende oefeningen gedaan, afhankelijk van jouw (leer)doel. Denk hierbij aan kennismaken met het paard in zijn (natuurlijke) omgeving, paard halsteren, leiden, poetsen, wandelen, rijden. Je hebt geen ervaring nodig op het gebied van paarden.

Over Margery Haverkamp | Haarlem

Ik ben Margery Haverkamp, maatschappelijk werker, allround holistisch instructeur en coach. Ik heb mijn instructeur opleiding bij ‘Hofstede Oostrijk’ gevolgd. Een ‘allround’ paarden opleiding, die met name de verschillende methoden van het ‘natural horsemanship’ toepast. Ik heb op diverse manege -en zorg bedrijven les gegeven, aan kinderen en volwassenen, met en zonder een beperking.

In mijn lessen probeer ik een goede samenwerking tussen ruiter en paard te laten ontstaan, door de ruiter te stimuleren zo duidelijk mogelijk via zijn lichaam te laten communiceren met het paard. Ik probeer de ruiter bewust te maken van zijn eigen lijf en wat dat doet met het paard. Of je nu op of naast het paard aan het werk bent.

Bij instituut ‘Phoenix’ heb ik een opleiding gevolgd tot coach. Ik ben opgeleid vanuit het ‘Systemisch Werk’, ‘Neuro-Linguïstisch programmeren’ en de ‘Trans-Actionele analyse’ tot coach.

Ik ben de kennis vanuit mijn opleidingen en ervaringen gaan integreren en vandaar uit werk ik met mens en paard. Paardencoaching is een ervaringsgerichte vorm van begeleiding, om te werken aan bepaalde levensthema’s, voor jong tot oud. Individueel of in groep.

Elke keer word ik weer verrast door het heilzame effect dat het paard heeft op de mens; op de mens die ik mag begeleiden en op mezelf.

Regelmatig werk ik samen met collega coaches, voor teamtrainingen en voor paard gerichte trainingen.

Acupunctuur Ademtherapie Alexander Techniek Astrologie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Handanalyse & Handlezen Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinderopvang Kindertherapie Kinesiologie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Osteopathie Ouderenzorg Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Vasten en reinigen Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding