Biodanza Haarlem: Dansend in contact komen met je lijf, je hart en je ziel

 Lichtvoetig.nl | Jantine en Monique
 Haarlem

Houd je van bewegen en expressie? Een Afrikaans gezegde luidt 'Wie kan lopen, kan dansen': Dat klopt. Het gaat om hoe het voelt, niet om hoe het eruit ziet.

Biodanza brengt je in contact met je lijf, je hart en je ziel. Je leert je stress los te laten. Je veerkracht te voelen en je vitaliteit te vergroten. Spelen. Je bloed gaat harder stromen. Je verbind je met jezelf en met anderen. Je gaat JA zeggen tegen het leven. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging.

  • Je raakt uit je hoofd, laat je gedachten los en bewoont je lichaam
  • Je komt thuis bij jezelf
  • Je ontmoet anderen op non-verbale wijze.
  • Je gaat voelen wat er van binnen in je leeft
  • Je maakt verbinding met je wensen en je dromen
  • Je ontspant

Op muziek uit alle windrichtingen dansen we de sterren van de hemel én komen we tot rust. Dansen werkt heel bevrijdend. We dansen onze ballast van ons af, komen in het NU en we krijgen nieuwe energie. Ons hoofd wordt steeds rustiger en ons hart gaat open. We genieten van alle verbinding met onszelf, met elkaar en met het grotere geheel. We voelen onze bron van levenskracht. 

Iedere maandagavond van 20 uur tot 22 uur dansen wij in 't Hart aan de Kleine Houtweg 18 (zaal 12/ 13). Dat geeft een heerlijk begin van de week. Het biedt de kans om je uit te leven, om te ontspannen en op te laden. 

Over Jantine en Monique

Jantine Gerbscheid en Monique ten Tusscher geven samen biodanza  

Biodanza is een eindeloze inspiratiebron in ons leven. We zijn in 2004 begonnen. Het blijft ons inspireren. Het helpt keer op keer om spanningen en zorgen van het dagelijks leven los te laten. Al dansend komen we telkens weer thuis in ons lijf, bij onze gevoelens, in het NU. Het dagelijkse denken en doen raakt op de achtergrond. We ZIJN en zijn voelend aanwezig, in contact met ons lichaam. De muziek voedt ons hart, geeft ons energie en helpt ontspannen. We genieten van het non-verbale contact met onszelf en met anderen. We voelen ons deel van het geheel.

We komen zelf iedere keer weer opgeladen uit de 'les' met een warmgloeiend hart, stralende ogen en een dankbaar gevoel.

Jantine is tevens trainer en coach. 

Ik werk met de psychologie van de verschillende ikken (voice dialogue/ IFS) en met de methode van Gabor Maté (compassionate inquiery). Mijn motto's zijn 'luisteren naar je lichaam' en 'open je hart'.

Monique heeft een (levens) coachingspraktijk in Amsterdam (Unlimited Potential). 

Ik draag graag bij aan de groei en bloei van de ziel en het ontluiken van ieders potentieel. 'Als je je leven vanuit je essentie leeft, leef je in een natuurlijke synchroniciteit en verbinding met anderen en met alle Leven'. Eenheidsbewustzijn is wat me drijft. Ik ben ook stembevrijder. Ik werk al twintig jaar als (levens)coach, trainer en mediator.

Samen geven we een jaartraject in ZOED. Zeven zondagen met een maand intermezzo. Zeven stappen in wijsheid


Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding