Stresscoaching - Burn-outcoaching - Loopbaancoaching

 Dannis Coaching Counselling | Ingrid Dannis
 Haarlem

Stresspreventie, burn-out begeleiding, vitaliteit. Jij leert vitaler en energieker te leven. Een holistische werkwijze op basis van een persoonlijk stappenplan. Weer in contact komen met je eigen behoeften is de basis voor je herstel.  

Wat?
Werken aan je vitaliteit en energie door te onderzoeken waarom je te veel van jezelf vraagt. Met aandacht voor levensgebeurtenissen, levensthema’s en leven vanuit je roeping, de onderliggende stress- en burn-outfactoren. Daarnaast krijg je inzicht in stressbronnen, stresssignalen, energienemers. Als je door burn-out thuis bent, werken we aan terugkeer naar werk.

Hoe?
Mijn werkwijze is holistisch op identiteitsniveau, gericht op de onderliggende oorzaken van stress en burn-out. Weer in contact te komen met je eigen behoeften is van belang voor je herstel. Op basis van een persoonlijk stappenplan zetten we praktische opdrachten en ervaringsgerichte werkvormen. We gebruiken de aanpak van Jane Alice Coerts, methodiek Annita Rogier, familie opstellingen, Zijnsoriëntatie, TA transactionele analyse, meditatie en lichaamsgericht werk.

Resultaat.
Na 5 of meer gesprekken ben je beter in balans, heb je meer energie, heb je meer inzicht in triggers en thema’s en hoe hier mee om te gaan.

Hoogsensitiviteit
Doordat hoogsensitieve personen (HSP) meer prikkels waarnemen en diepgaander verwerken, hebben ze meer tijd nodig om alles te laten bezinken. Gebeurt dit niet dan raakt een hoogsensitief persoon snel overprikkeld, wat in feite gelijk staat aan gestrest zijn.Wil je meer inzicht te krijgen in hoogsensitiviteit, waar het vandaan komt, hoe je ermee kunt omgaan en hoe het positief voor je kan werken?

Ik werk op basis van het werk van de psychologe Elaine N. Aron, die als eerste in de jaren negentig hoogsensitiveit wetenschappelijk aantoonde en er een boek over schreef (‘Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?’)

Over Ingrid Dannis

Als Noloc- en NOBCO- coach (RL/Rcm) zet ik mijn kennis en kunde al jaren, met gevoel en verstand, in. Mijn vele waardevolle, vakgerichte opleidingen en mijn ervaring met bewustwording, groei en diepgang neem ik hierin mee.

Autonomie, eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en balans zijn voor mij belangrijke waarden. Ik sta positief, eerlijk, open, stabiel, nieuwsgierig en vol vertrouwen in het leven. Mijn voortdurende pad van denken naar voelen en mijn ervaring met groeien in zelfacceptatie, zelfliefde en zelfzorg neem ik mee in mijn begeleiding.

Mijn uitgebreide werkervaring met mens en werk heb ik opgedaan als zelfstandig ondernemer en als reïntegratieadviseur -coach bij een Ministerie, als consulent werk&trajecten bij Arbeidsvoorziening en als HR-adviseur bij organisaties.Ik volgde onder meer:

  • Stress en burn-outpreventie bij Alba-academie (J.A. Coerts),
  • Loopbaancoaching en Zingevingscoaching bij BGL-opleidingen,
  • Phoenix Opleidingen Meesterschap in individuele begeleiding en de 3-jarige coach-opleiding (TA/NLP/Systemisch werken),
  • Zijnsoriëntatie Mastertraining bij het Centrum voor Zijnsoriëntatie,
  • Strategisch coachen bij Kouwenhoven,
  • Rouwverwerking bij Phoenix,
  • Register Casemanagement (Rsc) en Regie op Verzuim (ROV) bij CS Opleidingen
  • HBO-P&A en post-HBO HRM.

Ik volg regelmatig bijscholing, blijf scherp door supervisie en werk aan de kwaliteit van mijn dienstverlening door deelname aan een Kwaliteitsgroep met vakcollega’s.Meer weten? Kijk op LinkedIn. Ook sta ik geregistreerd bij Nobco als coach, bij Noloc als loopbaancoach, bij RSC als Register Case manager. Ik ben één van de geselecteerde kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Dieren Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding