Core-energetics lichaamsgerichte psychotherapie

 Ramon Garcia - Lichaamsgerichte psychotherapie | Ramon Garcia
 Haarlem

Uit je hoofd, terug in je lijf. ​Met lichaamsgerichte therapie maak je weer verbinding met de emoties in jouw lichaam, dat is het startpunt van heling.

​Je weet wat je probleem is, ​​maar het raakt maar niet opgelost.Je hebt het gevoel vast te zitten, ondanks dat je veel praat over deze patronen. Dezelfde hardnekkige patronen blijven terugkomen.

  • Lichaamsgerichte psychotherapie is een stroming waarbinnen er vooral gekeken wordt hoe je lichaam een onderdeel is van blokkades om bepaalde emoties te ervaren of te uiten. Het ervaren van emoties is wat anders dan over emoties praten. In jouw lichaam worden door je hele leven heen emoties opgeslagen. Met praten alleen los je een probleem niet op.

In mijn werk combineer ik gesprekken met lichaamsgerichte psychotherapie; een combinatie van ademhaling, massagetechnieken en fysieke oefeningen om zo de pijnpunten samen in jouw lichaam op te sporen, deze te herbeleven, ze te verzachten en vervolgens op te lossen. Beschouw het als een reis naar binnen toe.

Over Ramon Garcia

Mijn naam is Ramon Garcia Mora en de afgelopen 25 jaar heb ik gewerkt in vele aspecten van de jeugdhulpverlening en de kinder- en jeugdpsychiatrie. 

Na in aanraking te zijn gekomen met lichaamsgerichte psychotherapie realiseerde ik mij dat deze methode een goed en veilig alternatief vormt als praten onvoldoende blijkt te helpen. Door dit inzicht, ben ik de 4 jarige opleiding tot lichaamsgerichte  therapeut gaan volgen en heb ik veel volwassenen met hun emotionele blokkades  kunnen helpen.

  • De donkere kant van de mens fascineert mij, voornamelijk omdat we zo goed zijn om deze weg te stoppen. Wanneer we ruim baan durven te geven aan onze schaduwkant, zijn we pas echt in staat om te komen tot een volledige acceptatie van onszelf. 

Na jarenlang actief geweest te zijn in de GGZ, waar ik een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en sociaal pedagogische hulpverlener voor heb gevolgd, voelde ik dat ik met meer middelen wil werken om echt tot de kern van het probleem te komen. Dit heeft mij geleid naar de opleiding CORE Energetisch Therapeut. Na meerdere succesvolle behandelingen voel ik dat dit beste therapie is voor de cliënten waarmee ik werk.

Ik ben SKJ geregistreerd.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding