Lichaamsgerichte therapie en Ademcoaching

 NatuurKracht | Minne van Woersem
 Haarlem

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is geschikt bij:

  • Stress, spanning en klachten
  • Overspannenheid of burn out 
  • Weinig contact met je gevoel
  • Gebrek aan vitaliteit en energie
  • Slaapproblemen

​Luisteren naar je lichaam

Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? Sta je nog in contact met je gevoel, en daarmee met wat wezenlijk belangrijk is voor jou? Via lichaamsgerichte therapie verbind jij je weer met jouw lichaam. Door te leren luisteren naar de signalen die je van je lichaam krijgt, kan je beter inspelen op je eigen behoeften en grenzen. Je herstelt het contact met je innerlijk kompas ​en neemt de regie terug over je eigen leven. 

De behandeling

In de sessies maken we verbinding met het lichaam en onderzoeken we wat er bij jou onder de oppervlakte leeft. Ik maak gebruik van verschillende methoden, waaronder aanraking, body-scan, focus, ademtechnieken en meditatieve oefeningen. Alle bedoeld om je te helpen bewust te worden van het lichaam en van wat je voelt. Je leert op een dieper niveau te luisteren, zodat je je opent voor de wijsheid van je eigen lichaam. We werken pragmatisch en vinden uit wat daarin werkt voor jou. 

Over Minne van Woersem

Mijn naam is Minne van Woersem. Na een vierjarige opleiding tot holistisch massage- en bewegingstherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam, ben ik in 2012 met mijn eigen praktijk begonnen.

​Na een carrière als jurist heb ik de keuze gemaakt om een andere weg in te slaan. Eén die dichter bij mijn hart ligt en die me meer vervulling geeft. 
Al van jongs af aan hield ik me bezig met meditatie. Vooral de relatie tussen lichaam en geest fascineerde me. Na mijn eerdere studie Rechten heb ik twee maanden in een boeddhistisch klooster geleefd. De eenvoud en het leven vanuit aandacht hielpen me om bewustere keuzes te maken en de kleine dingen in het leven te waarderen. 

Gedurende de jaren heb ik gezien en ervaren hoe waardevol het is om te verbinden met het lichaam. Ik blijf me hierin verdiepen. Zo ben ik gecertificeerd ademcoach en heb ik een driejarige opleiding afgerond voor analytische therapie aan de Jung Academie.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding