Lichaamsgerichte therapie en Ademcoaching

 NatuurKracht | Minne van Woersem
 Haarlem

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is geschikt bij:

  • Stress, spanning en klachten
  • Overspannenheid of burn out 
  • Weinig contact met je gevoel
  • Gebrek aan vitaliteit en energie
  • Slaapproblemen

​Luisteren naar je lichaam

Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? Sta je nog in contact met je gevoel, en daarmee met wat wezenlijk belangrijk is voor jou? Via lichaamsgerichte therapie verbind jij je weer met jouw lichaam. Door te leren luisteren naar de signalen die je van je lichaam krijgt, kan je beter inspelen op je eigen behoeften en grenzen. Je herstelt het contact met je innerlijk kompas ​en neemt de regie terug over je eigen leven. 

De behandeling

In de sessies maken we verbinding met het lichaam en onderzoeken we wat er bij jou onder de oppervlakte leeft. Ik maak gebruik van verschillende methoden, waaronder aanraking, body-scan, focus, ademtechnieken en meditatieve oefeningen. Alle bedoeld om je te helpen bewust te worden van het lichaam en van wat je voelt. Je leert op een dieper niveau te luisteren, zodat je je opent voor de wijsheid van je eigen lichaam. We werken pragmatisch en vinden uit wat daarin werkt voor jou. 

Afhankelijk van de hulpvraag stellen we een traject op waarbij je de relatie met je lichaam herstelt en toewerkt naar meer vitaliteit en ontspanning. Je krijgt praktische tools mee om de inzichten uit de sessie te integreren in je dagelijks leven.

Tijdens de intake bespreken we met elkaar de hulpvraag en de mogelijkheden.

Over Minne van Woersem

Mijn naam is Minne van Woersem. Na een vierjarige opleiding tot holistisch massage- en bewegingstherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam, ben ik in 2013 met mijn eigen praktijk begonnen.

​Na een carrière als jurist heb ik de keuze gemaakt om een andere weg in te slaan. Eén die dichter bij mijn hart ligt en die me meer vervulling geeft. 
Al van jongs af aan hield ik me bezig met meditatie. Vooral de relatie tussen lichaam en geest fascineerde me. Na mijn eerdere studie Rechten heb ik twee maanden in een boeddhistisch klooster geleefd. De eenvoud en het leven vanuit aandacht hielpen me om bewustere keuzes te maken en de kleine dingen in het leven te waarderen. De verbinding die dit oplevert met mezelf en anderen is voor mij de werkelijke rijkdom. ​Deze visie draag ik nu uit in mijn praktijk. 

Na een vierjarige opleiding tot holistisch massagetherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam, ben ik in 2013 met mijn huidige praktijk begonnen. Gedurende de jaren heb ik gezien en ervaren hoe waardevol het is om te verbinden met het lichaam. Ik blijf me hierin verdiepen. Zo ben ik gecertificeerd ademcoach en heb ik een driejarige opleiding afgerond voor analytische therapie aan de Jung Academie.

Naast mijn werk houd ik van sporten, persoonlijke ontwikkeling, humor en ben ik graag in de natuur.

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en therapie Alexander Techniek Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bioresonantie Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Handanalyse & Handlezen Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige therapie Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychologische hulp Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vervoer en transport Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding