Bokstherapie

 Inti Coaching | Lisa Schoumacher
 Hoofddorp

Al sinds mijn zevende doe ik aan vechtsport en als dochter van een gepassioneerd vechtsporter heb ik deze passie met de paplepel ingegoten gekregen. Ik ben daarom heel enthousiast over deze vorm!

  • Bij bokstherapie staat niet de techniek van het boksen maar het bewegen en ervaren in combinatie met een coachend gesprek centraal. Door bewegen weer in beweging komen!

Door gericht bewegen, boksen en lichaamsgerichte oefeningen in te zetten kom je letterlijk in beweging of staan we juist stil bij de ervaring of gedachtes die het bewegen te weeg brengt. Zo leer je om lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen, verwoorden en begrijpen. Het boksen is dus geen doel, maar een middel om jou je doelen te laten halen.

Tijdens de intake gaan we kijken wat er speelt en met welke doel jij aan de slag wilt. We kijken welke vorm of combinatie daarvan bij jou past. Je mag een losse sessie of een traject doen. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. Nieuwsgierig? Of wil je vrijblijvend telefonisch of online kennismaken? Neem dan contact met mij op.

Over Lisa Schoumacher

Op 21-jarige leeftijd vertrok ik in mijn eentje naar Bolivia om stage te lopen bij de kinderbescherming. Daar leerde ik wat armoede is en wist ik dat ik mensen wilde helpen. Daar leerde ik ook mijn huidige man kennen waar ik twee kinderen mee heb gekregen. 

  • Op dit moment werk ik in loondienst bij een grote MBO-instelling als zorgcoordinator. Al 18 jaar werk ik met jongeren en jongvolwassenen die kwetsbaar zijn en veel begeleiding en coaching nodig hebben.

Nu richt ik mij ook op de volwassenen. Ik kijk naar wat iemand nodig heeft, wil echt in contact gaan en blijven en wil altijd maatwerk aan kunnen bieden. Elk mens heeft weer iets anders nodig. Echter merkte ik dat dat in een groot bedrijf heel erg lastig is. Geld is voornamelijk de grote drijfveer waardoor dat wat iemand echt nodig heeft op de achtergrond verdwijnt. Dat gaat regelrecht tegen mijn normen en waarden in, wat maakte dat ik voor mijzelf ben begonnen.

Zelf heb ik ook al veel meegemaakt. Thema's als loyaliteitsconflicten, rouw en verlies, integenerationeel trauma en huiselijk geweld en burn-out zijn allemaal voorbij gekomen.

In mijn eigen proces heb ik geleerd dat het fijn is als je coach levenservaring heeft en echt snapt waar het over gaat. Maar ook dat ze goed opgeleid is en er een klik is. Nu ben ik op dat punt beland en ga graag naast je staan. 

Zoek een aanbieder op onderwerp
Acupunctuur Ademwerk en Ademtherapie Administratieve dienstverlening Alexander Techniek Ayurveda Bedrijfscoaching Beeldende Kunst & Creativiteit Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Communicatie en presentatie Craniosacraal therapie Dansen Deeleconomie Energetisch werk en therapie Energie- en klimaatbeheer Familie- en Systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Fotografie Fysiotherapie Handanalyse & Handlezen Haptonomie en Haptotherapie Healing en Reading Homeopathie Horeca Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kinesiologie Kunstzinnige en Beeldende therapie Land- en Tuinbouw Leiderschapscoaching Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte (Psycho)Therapie Lichaamswerk Lifecoaching Loopbaancoaching Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness en Compassie Muziek en Klank Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving en Natuurcoaching Natuurgeneeskunde Oosterse Geneeswijzen Oosterse Vechtkunsten Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Pijnbehandeling en coaching Professional organizer Psychologische hulp Reiki en magnetiseren Reizen en Vakanties Relatietherapie Rouw en verliesbegeleiding Shiatsu Sjamanisme Spirituele Coaching Sport en Beweging Stembevrijding en Zingen Stervens- en uitvaartbegeleiding Stresscoaching en Burn-out coaching Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Theater Traumatherapie Verhuur Accommodaties Vitaliteits- en Leefstijlcoaching Voedingsadvies & Coaching Voetzorg en Voetreflexologie Vrouwenwerk Wandelcoaching Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding